Dinsdag 20.02.18 | 20.34 uur

Raad vraagt ook aandacht voor Zwartsluis

Extra impuls voor centrumplan Hasselt en Genemuiden

Op donderdag 20 april 2017 heeft de gemeenteraad het geactualiseerde investeringsplan en de bijbehorende begrotingswijziging voor de centrumplannen van Hasselt en Genemuiden vastgesteld. Dat betekent dat de financiŽle ruimte, mede verkregen door extra subsidies van de provincie, daadwerkelijk ingezet gaat worden voor de inpassing van de Veerpoort in de te realiseren Rivierboulevard te Hasselt. In Genemuiden kan het Havenplein inclusief verlichting eerder worden aangepast en zien inwoners hun gewenste brug bij De Koppel werkelijkheid worden.

Naast alle positieve woorden over deze ontwikkelingen waren er ook enkele kanttekeningen. Zo vroegen meerdere fracties aandacht voor het centrumplan van Zwartsluis. "Is het niet mogelijk een deel van het budgetoverschot binnen de plannen van Hasselt en Genemuiden naar Zwartsluis door te schuiven om ook daar voor de zomer met de herinrichting van het plein in het (winkel)centrum aan de slag te gaan", vroeg de heer Withaar (Gemeentebelangen) zich openlijk af. De heer Van den Berg (SGP) vulde hierop aan dat hij had vernomen dat met de op handen zijnde verkoop van het pand aan de Molenstraat 3 de financiering van dit zogeheten Marktplan Zwartsluis bijna rond is. Wethouder Visserman wilde echter niet vooruitlopen op de onderhandelingen, maar hoopt binnenkort met een raadsvoorstel te komen.

De heer Eenkhoorn (PvdA) bleek niet zo veel te zien in de verlichting van het Havenplein met de voorgestelde scheepsmasten. "Wij zijn bang dat het hinderpalen gaan worden. Is verlichting vanuit het dak van 't Olde Stadhuus geen optie?" Het CDA zag niet direct het nut van de brug bij De Koppel. "Maar als initiatief van de inwoners ondersteunen wij het voorstel van harte", liet de heer Selles (CDA) weten. Mevrouw Veldman (CU) was van mening dat met de inpassing van de Veerpoort recht wordt gedaan aan de historie van Hasselt. Wel riep zij het college op creatief te zijn met de verlichting van de totale Rivierboulevard om zo voor iedereen een prettige verblijfplaats te creŽren. "Daarnaast hoop ik dat de bomen op het Justitie Bastion niet zo worden geplant, dat zij de nieuw te bouwen muur opnieuw aantasten." De heer Van den Berg (SGP) sloot de rij met een pluim voor alle vrijwilligers die zich zo vasthoudend hebben ingezet voor de diverse centrumplannen.

Wethouder Speksnijder was duidelijk content. "Ik ben blij dat het voorstel door alle fracties omarmd, min of meer geknuffeld wordt." In zijn reactie op de oproep van de heer Van den Berg (SGP) om de vaart erin te houden, gaf de wethouder aan dat de ondernemers en inwoners van Genemuiden aan enige adempauze toe zijn. "Ook moeten wij de plannen voor het Havenplein afstemmen met andere werkzaamheden en de evenementen die eraan zitten te komen. Vast staat dat wij de plannen dit jaar zeker uitwerken." Over de voorgestelde verlichting met scheepsmasten zei hij dat er behoorlijk wat draagvlak bij de inwoners en andere stakeholders is en dat hij dus graag vasthoudt aan dit voorstel. Burgemeester Bilder vulde aan dat de verlichting van de Rivierboulevard te Hasselt zo wordt vormgegeven dat hangplekken voorkomen worden, waarna het raadsvoorstel unaniem werd vastgesteld.

Door: De Zwartewaterkrant | Astrid Mensink

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 20.04.17 | 23.18 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60553 s