Zaterdag 21.04.18 | 08.55 uur

Scholen mogen dag naar eigen wensen vormgeven ...

Koningsspelen Zwartsluis met Kinderen voor Kinderen!

Koningsspelen Zwartsluis met Kinderen voor Kinderen!

Koningsspelen Zwartsluis met Kinderen voor Kinderen!© DKN | Robert Wessel.Jansema

UPDATE Ook de basisscholen in Zwartsluis vieren vandaag, vrijdag 21 april 2017 gezamenlijk Koningsspelen. De bovenbouwkinderen van beide scholen, Kindcentrum De Wijngaard en Arembergschool krijgen sportclinics op sportpark Cingellanden in Zwartsluis en kinderen uit de groepen 1 t/m 4, doen spelletjes. De start, voorafgaande de Koningssportdag, was een gezamenlijke warming-up met een lied én dans van 'Kinderen voor Kinderen!'

De Arembergschool en De Wijngaard hebben door het succes van de afgelopen twee jaar opnieuw met medewerking van sportverenigingen, bedrijven en vrijwilligers, een gezamenlijke Koningssportdag georganiseerd.

De Koningsspelen werden geopend op de Arembergschool door directeur Jeroen Oosterhof en het samen zingen van het officiële openingslied. Daarna gingen de kinderen in groepen naar verschillende locaties voor allerlei sportactiviteiten. Alle kleuters deden koninklijke spelletjes op De Wijngaard en de leerlingen van de groepen 3 en 4 volgden een spelletjescircuit op de Arembergschool.

De leerlingen van de bovenbouw van beide scholen waren te vinden op Sportpark Cingellanden. Daar namen ze deel aan een Sponsorloop georganiseerd door Team Zwartsluis Roparun 2017. De leerlingen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het inzamelen van sponsorgeld voor drie goede doelen: de Roparun, een goed doel van Arembergschool en een goed doel van De Wijngaard. Na een startschot met een carbidkanon, werd er door alle leerlingen enorm fanatiek rondjes gelopen.

Behalve de sponsorloop werden er verschillende sportclinics gegeven. Desz gaf een voetbalclinic, LTVZ gaf tennisles en er werd gevolleybald onder leiding van Volleybalvereniging Pegasus. Er waren leerlingen aan het suppen op supboards van Koos Slurink. Er kon gedamd en gesjoeld worden, onder begeleiding van respectievelijk ‘De schuivende schijf’ en ‘De Vrolijke Schoevers’. Just Dance gaf danslessen, FysioMobilis verzorgde outdoor-activity en er waren leerlingen die skateles en gymles kregen. Sonkei uit Meppel gaf les in judo, karate en jiujitsu. Tot slot gaf het Rode kruis een workshop EHBO.

Na afloop van de sportactiviteiten genoten alle leerlingen in hun eigen klas van een Koningslunch, een feestelijke Oranje-lunch ter afsluiting van de zeer geslaagde gezamenlijke Koningsspelen 2017.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 21.04.17 | 11.01 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 10°
Meer weer...
Morgen:
27° | 10°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.87754 s