Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Hasseltse leerlingen 'praten met soldaten'

Bezoek Nederlandse militairen aan CBS De Driemaster

Bezoek Nederlandse militairen aan CBS De Driemaster

Bezoek Nederlandse militairen aan CBS De Driemaster© DKN | RDV

Voor het onderdeel 'Praten met soldaten' van de Landmachtdagen, editie 2017 bezoeken honderden Nederlandse militairen de groepen 7/8 van het basisonderwijs. Zij vertellen aan de hand van hun uitrusting over hét militair zijn en haar taken. Op maandag 8 mei waren een vijftal soldaten te gast op CBS De Driemaster in Hasselt. Het bijzondere bezoek werd ondersteund met diverse activiteiten, zoals het 'testen' van de militaire uitrusting, push-ups en hét salueren in het openbaar.

Het project ‘Praten met soldaten’ maakt voor het vierde jaar op rij onderdeel uit van de Open dagen van de Koninklijke Landmacht.

De voorgaande jaren werd het bezoek van de militairen aan de scholen gewaardeerd met een hoge tevredenheidsscore. Dat vraagt om een herhaling. Ook dit jaar hopen de leraren dat het bezoek een bijdrage zal leveren aan het behalen van leerdoelstellingen, waarbij burgerschap, geschiedenis, aardrijkskunde / wereldoriëntatie en beroepenoriëntatie centraal staan.

Met het project wil de Landmacht leraren in de bovenbouw een levendig aanknopingspunt bieden om zelf een bredere context te kunnen schetsen over mondiale ontwikkelingen rond thema’s als vrede, vrijheid en veiligheid.

Het hoofdevenement van de Landmachtdagen vindt plaats op zaterdag 13 mei 2017. Het publiek wordt de Landmachtdagen getrakteerd op shows, demonstraties, herdenkingen, patrouilles en meer. Bezoekers kunnen uiteraard ook het materieel van de Landmacht bekijken en er is volop ruimte voor een praatje met militairen. De publieksevenementen vinden plaats in Almere, Eindhoven, Enschede, Groningen, Havelte, Heerenveen, Heerhugowaard, Rotterdam, Utrecht, Weert en Zutphen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.05.17 | 15.21 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.86389 s