Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

SC Genemuiden sluit seizoen af met ruime zege

Sportclub tankt vertrouwen in aanloop naar Staphorst

SC Genemuiden sluit seizoen af met ruime zege

SC Genemuiden sluit seizoen af met ruime zege© Helmich Lubberts

De laatste wedstrijd in competitie verband is geŽindigd in een ruime 5-2 overwinning voor SC Genemuiden, in een wedstrijd die er eigenlijk niet meer toe deed probeerden beide teams het beste er van te maken en waarbij Sportclub Genemuiden als uiteindelijke winnaar uit de bus kwam.

Een wedstrijd om des keizers baard was de inzet vooraf, wellicht een betere klassering was de beloning die er voor beide teams aan het eind nog lag te wachten. SC Genemuiden deed wat het doen moest en het was SDC Putten die het gelaten over zich heen liet komen.

De eerste helft was er ťťn met weinig hoogtepunten, Sportclub liet SDC Putten het spel maken en wachtte geduldig af. De eerste kan van de wedstrijd was dan ook voor SDCP, van uit een corner was het Justin Groen die zijn bal maar net naast zag gaan. Niet veel later kregen de Puttenaren opnieuw de gelegenheid om de score te openen, kordaat optreden van de Sportclub verdediging voorkwam dit echter.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam dan ook op naam van SC Genemuiden, een strak genomen corner van Erik Rotman bereikte Danny Menting. Hij toucheerde de bal met het hoofd en gaf doelman Manuel Hoogewoning het nakijken. Vijf minuten later was het opnieuw raak, de inkomende Job van Dalfsen kreeg de bal toegespeeld van Anne van der Kolk en legde aan. Ook op deze bal had de Puttense goalie geen antwoord, een riante 2-0 voorsprong was daar. Sportclub leek op rozen te zitten, al dacht SDC Putten hier toch iets anders over. In de 28e minuut was het Rick Degenaar die voor de aansluitingstreffer zorgde. Met nog een kwartier te gaan in de eerste helft gebeurde er niet al te veel meer, al had een bal op de kruising van Dirk Muis de marge zomaar weer kunnen vergroten.

De tweede helft was amper vijf minuten onderweg toen de stand gelijk getrokken werd, slordig balverlies bracht Jerald Reina in stelling. De ruimte die hij kreeg was voldoende om de bal onder doelman Flier door te schuiven, Sportclub was weer terug bij af en kon opnieuw beginnen.

Voor SC Genemuiden duurde dit gelukkig niet al te lang, opnieuw was het een corner die een doelpunt inleidde. Erik Rotman bereikte de inkomende Jacco Riemens, die met een goed geplaatste kopbal voor de 2-3 zorgde. Gouden wissels zouden in het verdere verloop van de wedstrijd nog voor meer doelpunten zorgen, Martijn Jansen kwam voor Frank Kuurman. Hij sloot zijn laatste wedstrijd bij Sportclub in competitieverband in stijl af, door de bal na een overstapje van Anne van der Kolk vol te raken en de vierde van Sportclub deze middag binnen te schieten.

Deze vierde treffer was voor Sportclub nog niet voldoende, bij het sluiten van de wedstrijd werd Nick Buitink in stelling gebracht voor Job van Dalfsen. Met nog twee minuten te gaan, kreeg hij de bal vanuit een corner aangespeeld. Koud in het veld pikte hij de bal met zijn hoofd op en bepaalde daarmee de eindstand op 2-5, een uitslag die staat en welke in aanloop naar de bekerkraker tegen v.v. Staphorst goed kan zijn voor het zelfvertrouwen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 15.05.17 | 08.33 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.31305 s