Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Ook actrice en zangeres Linda Wagenmakers naar Genemuiden

Kapel 'Johan Willem Friso' naar Genemusiment 2017

De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'

De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' © KMKJWF

De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) van de Koninklijke Landmacht treedt op zaterdag 16 september op tijdens Genemusiment. Als gast zal Linda Wagenmakers onder begeleiding van de Kapel optreden. Linda Wagenmakers is bekend van het songfestival 2010, de musical Miss Saigon en diverse gospel optredens. Het cultuurevenement vindt plaats in de binnenstad van Genemuiden. Vadain is dit jaar trots hoofdsponsor van Genemusiment.

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) is ontstaan uit de samenvoeging van diverse orkesten binnen de Koninklijke Landmacht. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ zet de tradities voort van de voormalige Koninklijke Militaire Kapel uit Den Haag (opgericht in 1829) én de Johan Willem Friso Kapel uit Assen (opgericht in 1819). Het takenpakket omvat onder meer de muzikale omlijsting bij officiële ontvangsten van staatshoofden en ambassadeurs door Zijne Majesteit de Koning, het opluisteren van militair ceremonieel en het geven van relatieconcerten.

Op het concertpodium profileert de KMKJWF zich door een programmering waarin originele blaasmuziek, transcripties van klassiek repertoire, lichte muziek en entertainment met elkaar in evenwicht zijn. Met regelmaat worden speciale arrangementen geschreven en treedt de kapel op met bekende artiesten.

Tijdens ceremoniële plechtigheden zoals Prinsjesdag of staatsbezoeken, treedt de KMKJWF op in het ceremoniële tenue van het Garderegiment Grenadiers. Kenmerkend aan deze tenues zijn de berenmutsen en schellenbomen. Koningin Emma heeft deze in 1901 geschonken aan de toenmalige Koninklijke Militaire Kapel. De KMKJWF draagt bij alle andere optredens het ceremoniële tenue van het oudste regiment van de landmacht, het Regiment Infanterie ‘Johan Willem Friso’. Dirigent is majoor Tijmen Botma.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 04.07.17 | 14.20 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.49351 s