Dinsdag 24.04.18 | 15.51 uur

Leden veroveren startbewijs Overijsselse Kampioenschappen

Leden Zwartewaterruiters Kringkampioen

Giovanna Slurink (l) Janine-Flier Breman (m) Louanne Eenkhoorn (r)

Giovanna Slurink (l) Janine-Flier Breman (m) Louanne Eenkhoorn (r)© Giovanna Slurink

Op zaterdag 8 juli werd in Luttelgeest het Outdoor Kringkampioenschap van de Kring Noordwest Overijssel - Noord Oostpolder (NWO-NOP) verreden. Veel leden van de Zwartewaterruiters reisden af naar dit kampioenschap. Lisanne Kanis, Janine Flier-Breman, Giovanna Slurink, Louanne Eenkhoorn en Briëtt Breman wisten de titel Kringkampioen 2017 op hun naam te zetten.

Al vroeg in de ochtend gingen de paarden van start op het Kringkampioenschap. Lisanne Kanis ging in de klasse B van start met Indy. Zij reed een nette proef en kreeg van de jury 198,5 en 199,5 punten. Met dit resultaat won zij de eerste prijs en mag zij zich Kringkampioen noemen.

Jenine Altena reed in dezelfde klasse met haar paard Imposant naar een mooie tweede prijs met 192,5 en 204,5 punten.

In de klasse L2 reed Erika Henniphof met Enouk naar 201,5 en 190 punten. Met dit resultaat nam zij de vierde prijs mee naar huis.

Janine Flier-Breman was erg succesvol in de klasse M1 met haar paard Hercules. De combinatie reed een erg goede proef en de jury beloonde haar met mooie scores van 206 en 209 punten. Met deze score zette ze de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam.

In de klasse Z1 lieten Giovanna Slurink en Dievittorio een mooie proef zien. Door de twee juryleden werd zij beloond met een topscore van 231 en 214,5 punten. Met een ruime voorsprong van achttien punten op de nummer twee schreef zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam.

Louanne Eenkhoorn was met haar paard Clinton succesvol in de gecombineerde klasse Z2/ZZ-Licht. De combinatie reed een sterkte proef en kreeg van de jury 237 en 211,5 punten. Met dit resultaat nam zij de derde prijs mee naar huis. De combinatie was met deze score de beste in de klasse ZZ-Licht en won hiermee de titel Kringkampioen.

Alène Roeland kwam tijdens het springen aan start met Ilexia. In de klasse B sprong zij een foutloze ronde en won hiermee de derde prijs. Béanke Roeland kwam in dezelfde klasse aan start met Indiana Jones. Ook zij sprong een goede ronde en zette de zesde prijs op haar naam.

Riëlke Roeland reed in de klasse L naar een mooie tweede prijs met Honey T. Alle bovenstaande combinaties, maar ook Janine Flier-Breman met haar paard Harley hebben zich geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen op 4 en 5 augustus 2017.

In de middag reisden de pony’s af naar Luttelgeest. Lisanne Kanis en haar allround pony Elavsca lieten zich hier goed zien. De combinatie wist maar liefst twee keer Kringkampioen te worden. In de hoge klasse Z1 liep de combinatie een fijne proef en kreeg hier 216,5 en 213,5 punten voor. Met dit resultaat won zij de eerste prijs en de titel Kringkampioen. Vervolgens ging de combinatie van start tijdens het springen. Kanis sprong een foutloos en snel basis parcours in de klasse L categorie D/E. Met dit resultaat mocht zij van start gaan in de barrage. In deze barrage zette zij, in een snelle tijd van 35,03 seconden, de eerste prijs en de titel Kringkampioen op haar naam. Met haar andere pony Leuns Veld’s Yrian kwam Lisanne Kanis aan start in de klasse M2 categorie D/E. De combinatie reed een goede proef en met 197 en 200 punten won zij de tweede prijs.

Briëtt Breman en haar pony Golden Boy reden in de klasse L2 categorie C een goede proef. Zij werden beloond met 195 en 185,5 punten. De eerste prijs en de titel kringkampioen waren met deze score een feit.

Mirthe Bakker en Larapinta gingen van start in de klasse L2 categorie D/E. De combinatie reed een mooie proef en kreeg van de jury 201 en 197 punten. Met dit resultaat won zij de tweede prijs.

Carolien Altena en Komeet reden in dezelfde klasse naar een mooie derde prijs met 193.5 en 202 punten.

Alle bovenstaande combinaties en ook Mirthe Bakker met Sultan hebben een startbewijs veroverd voor de Overijsselse Kampioenschappen op 29 juli 2017.


Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 10.07.17 | 10.13 UUR


advertentie

Vandaag:
13° | 5°
Meer weer...
Morgen:
16° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84025 s