Woensdag 23.05.18 | 13.04 uur

Zaterdag 26 augustus 2017: De Ichthuskerk Hasselt

Orgelconcert in handen van Gerwin van der Plaats

Sinds 2010 luistert organist, Gerwin van der Plaats uit Kampen 't Euifeest in Hasselt op met een lichtvoetig concert op het Holthuisorgel. De uitvoering vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 augustus om 16.00 uur in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan.

Het programma opent en sluit hij af met een koraalfantasie over een bekend geestelijk lied. Daartussen komen verschillende componisten aan de beurt o.a. Bach, Donizetti, Dvorák, Lefébure-Wély, Rawsthorne, Gounod, Dubois en Karg-Elert.

Orkestwerken worden door hem bewerkt tot fraaie orgelmuziek. Zo heeft hij een paar jaar geleden de toccata van Bach in een swingend jasje van Porter Heaps gegoten. Ook heeft hij furore gemaakt op het bevrijdingsconcert van het Hasselts Mannenkoor in 2015 met een fantasie over het beroemde lied van Vera Lynn samen met sopraan Clara de Vries. Zijn programma is zeer toegankelijk. Hij wil de luisteraar een plezier doen.

Gerwin(1977) begeleidde al op jonge leeftijd kerkdiensten. Zijn orgeldocenten waren o.a. de Rotterdamse stadsorganist van de Laurenskerk Geert Bierling, Harry Hamer en Herman van Vliet. Hij heeft gestudeerd aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Naast het kerkorgel beleeft hij veel plezier aan het theaterorgel. Zang heeft ook zijn voorliefde. Hij heeft een 5 tal koren onder zijn hoede waaronder het Kamper Mannenkoor DEV , waarmee hij ook in het buitenland optreedt.

Dit concert wordt georganiseerd door de orgelcommissie van de Ichthuskerk. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegang is vrij.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 24.08.17 | 12.06 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 10°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.95626 s