Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Bewoners Marijkestraat Zwartsluis blij met aanwinst

Regenachtige opening speeltuin Marijkestraat

Gerrie, Angelique en wethouder Visserman

Gerrie, Angelique en wethouder Visserman© DKN | R.W. Jansema

Zaterdag 9 september 2017 heeft wethouder Dick Visserman van de gemeente Zwartewaterland de officiële opening verricht van de nieuwe speeltuin bij de Marijkestraat in Zwartsluis. De nieuwe speeltuin kwam er op initiatief van twee buurvrouwen Gerie en Angelique. De wethouder sprak op de desbetreffende ochtend een woord van dank uit richting het duo, voor het genomen initiatief.

Er stond een oude speeltuin met twee speeltoestellen. Dat was erg weinig voor de kinderrijke Marijkestraat. De nieuwe speeltuin met een speelhuisje, voorzien van glijbaan, dubbele schommel en twee gebruikte wipkippen, was een idee van de twee buurvrouwen Gerie en Angelique. Zij namen het regelwerk voor hun rekening. Bij verschillende leveranciers regelden zij gecertificeerde speeltoestellen met korting. De picknicktafel kregen zij cadeau.

In de uitvoering hielpen de buurtbewoners enthousiast mee. De gemeente bood ondersteuning door mee te denken in het budget en een plan van aanpak met tekening te maken. De speeltoestellen werden samen met gemeentelijke buitendienst geplaatst. Het resultaat: een kleurrijke speeltuin waar de kinderen van de Marijkestraat in Zwartsluis met veel plezier spelen.

Het 'burengevoel' is rijkelijk aanwezig in de Sluziger Prinsessenbuurt. Na de regenachtige opening ontvingen de aanwezige buurtbewoners koffie en gebak, om de aanwinst gezamenlijk te vieren. Ook de tientallen kinderen maakten gelijk gebruik van de speeltuin, en genoten zichtbaar van de vernieuwing in hun buurt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 09.09.17 | 10.36 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.5033 s