Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Voorstellingen uitverkocht, 1500 belangstellenden op wachtlijst

'Storm over Beulaeke' in no-time uitverkocht

Voorstellingen 'Storm over Beulaeke' in no-time uitverkocht

Voorstellingen 'Storm over Beulaeke' in no-time uitverkocht© Jan Blei

Het bleek een schot in de roos: Storm over Beulaeke. De musical, geschreven door Barbara Lok en Jan Blei, werd in mei van dit jaar opgevoerd in Rabo Theater de Meenthe te Steenwijk. De voorstellingen waren binnen een oogwenk uitverkocht en al snel bleek dat hier meer mee moest worden gedaan. Er werd besloten om dit najaar opnieuw drie voorstellingen te geven. Ook deze kaarten waren binnen no-time uitverkocht. Ruim 1500 belangstellenden staan ondertussen op de wachtlijst. "Nu is het tijd voor een volgende stap: een openluchtvoorstelling in 2018, die plaats kan bieden aan circa 1000 bezoekers", aldus Jan Blei namens de organisatie.

‘Storm over Beulaeke’, is een productie van Barbara Lok, Wim Rebergen, Jan Blei en Jet Pit.

De musical toont het verhaal van armoe en bittere leefomstandigheden, maar ook van liefde, standvastigheid en trouw. Lokale geschiedenis komt tot leven in deze voorstelling: de turfstekerij in schoutambt Vollenhove. In 1776 kwam het dorp De Beulaeke onder water te staan door een storm. De musical wordt in november uitgezonden op RTV Oost.

Omdat ook de voorstellingen in september zijn uitverkocht, ontstond bij de organisatie het idee om de musical ook buiten op te voeren. Momenteel zijn Blei, Lok en het theater in gesprek met diverse partijen om dit te realiseren. Giethoorn moet in de zomer van 2018 het decor gaan vormen van de openluchtvoorstelling.

Vrijdag 15 september wordt het 'Beulaeke Memory Event' georganiseerd, een vaartocht over de Beulakker, naar het monument ter ere van de bevolking van turfdorp Beulaeke dat in 1776 in de golven verdween. Het is de opmaat naar de voorstellingen die een week later in theater de Meenthe in Steenwijk zullen plaatsvinden.
Natuurmonumenten werkt mee en levert één of meer boten met schipper. Deelnemers aan het event nemen een eigen tuinfakkel mee en betalen 5,00 euro per persoon voor het gebruik van de boot.

Om 20.00 uur vertrekken de deelnemers vanaf Elly’s Beach & Bistro. Aangekomen bij het monument, ongeveer 20 minuten varen, groeperen de belangstellenden zich rond de klok en zingen het slotlied van Storm over Beulaeke.

"Het idee is, om als voorbereiding op de volgende serie voorstellingen, een respectvolle tocht naar onze voorouders te ondernemen. Particuliere bootjes mogen mee varen, die regelen alles zelf. Wie mee wil met de boten van Natuurmonumenten dient zich op te geven per mail", vertelt Jan Blei. Informatie en opgave vaartocht, per e-mail janbleisr@gmail.com

Door: De Zwartewaterkrant | Robert Wessel Jansema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 05.09.17 | 10.27 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.49355 s