Woensdag 23.05.18 | 13.04 uur

Marco Beenen uit Zwartsluis nauw betrokken bij zeilwedstrijd

Ketelmeer decor voor zesde KiloRace

Ketelmeer decor voor zesde KiloRace

Ketelmeer decor voor zesde KiloRace© Chris Epema

Als het aan organisator Marco Beenen uit Zwartsluis ligt raken in het weekend van 16 en 17 september veel liefhebbers verzeild in de KiloRace. Deze zeilrace op het Ketelmeer staat voor het zesde achtereenvolgende jaar op het programma. Ook nu weer in het derde weekend van september.

De KiloRace is een zeilwedstrijd over twee dagen voor iedereen die zeilen leuk vindt. Beenen over ‘zijn’ wedstrijd: “Uitgangspunt is een sportieve strijd zonder scherpe kantjes. Je kiest je eigen tactiek met zeilplezier als hoofddoel.”

De wedstrijden worden op zaterdag gehouden vanaf 13.30 uur en op zondag vanaf 11.00 uur.

Hoewel het een tweedaagse wedstrijd is, bestaat voor degenen voor wie dat niet past ook de mogelijkheid op een dag deel te nemen. Meedoen voor de eindoverwinning kan dan natuurlijk niet, maar wel is er kans op het winnen van één van de dagprijzen
.
Deelnemers mogen op het Ketelmeer, mits er voldoende wind is, rekenen op een gevarieerde zeilwedstrijd. Een kruisrak, maar ook halve wind en voor de wind worden opgenomen in de wedstrijdbaan. Een brede startlijn zorgt voor voldoende ruimte om veilig te kunnen manoeuvreren. Er wordt gevaren in twee klassen scherpe jachten en een extra klasse voor de platbodems. Een bijzonderheid is dat tijdens de wedstrijden foto’s worden gemaakt van alle schepen. Hierdoor krijgt iedereen mooie foto’s van het eigen schip in volle actie.
Voor aanmelden en meer bijzonderheden over de zeilwedstrijd: www.kilorace.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 06.09.17 | 13.18 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 10°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
1.42647 s