Woensdag 23.05.18 | 13.04 uur

Zes punten voor Hasselters in bekerpoule

Olympia'28 zet goede bekerreeks voort in Wilsum

Olympia'28 zet goede bekerreeks voort in Wilsum

Olympia'28 zet goede bekerreeks voort in Wilsum© Stan Roosken

Zaterdag 9 september stonden Wilsum en Olympia'28, door het slechte weer uitgeweken naar het kunstgras, tegenover elkaar in de tweede bekerwedstrijd. De Hasselters begonnen ijzersterk aan de eerste helft en dit leidde tot een prachtig doelpunt in derde minuut. Na een aantal sprankelende combinaties en geblokte doelpogingen kreeg middenvelder Patrick Reuvekamp de bal net buiten de zestien meter voor zijn linkervoet. Hier wist de jonge linkspoot wel raad mee. Hij schoot feilloos binnen en liet de doelman kansloos achter.

Dit goede spel zette Olympia nog een kwartier voort. Na dit kwartier kreeg Wilsum iets meer grip op de wedstrijd en zakte het goede spel van Olympia langzaam maar zeker weg. Het werd zelfs wat slordig aan de groen-witte kant. Wilsum kreeg hierdoor een aantal redelijke kansjes, maar door kordaat optreden van de verdediging en keeper werd het nooit echt gevaarlijk. Na 46 minuten besloot de scheids, ondanks dat Olympia'28 klaar stond om nog een corner te nemen, dat het tijd was voor thee.

Nog geen drie minuten na het startsignaal voor de tweede helft kreeg Olympia'28 meten twee goede kansen. Een kopbal van Erik van der Kolk verdween net naast de goal en Kjelt Bonhof kon een goede aanval net niet verzilveren. Deze flitsende start deed hopen op een snelle beslissing van de wedstrijd.

Dit was echter niet het geval, na een vlijmscherpe counter en wat ongelukkig verdedigend werk van Olympia'28 kwam Wilsum tot scoren. De stand was weer gelijk en het slordige spel van Olympia'28 keerde weer even terug.

De onheilspellende donkere lucht, die al een tijdje boven Wilsum hing deed na 65 minuten gespeeld te hebben ook nog even van zich gelden. Na wat felle bliksem, donderslagen en stortbuien besloot de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen. Het slechte weer was van korte duur en na vijf minuten kon de wedstrijd weer verder worden gespeeld.

Olympia'28 leek na de staking zichzelf hervonden te hebben, er werd aanvallender en beter gespeeld, wat leidde tot een aantal kansen. Na 81 minuten legde de ingevallen Stan Roosken met een voorzet de bal panklaar op het hoofd van Wesley Pestman, die de bal hard en trefzeker binnenkopte, 1-2.

Olympia'28 zette het goede spel door maar kon de wedstrijd nog niet op slot gooien. De gemoederen laaiden nog even hoog op, nadat een speler van Wilsum met een absurde tackel middenvelder Willard Visscher probeerde af te stoppen. Het leidde tot een rode kaart en een klein opstootje. Wilsum moest verder met tien man, wat tot veel ruimte voor Olympia'28 leidde.

Na een splijtende steekpass van Kjelt Bonhof ging Willard Visscher alleen op de keeper af. Hij verzaakte niet en zette koelbloedig de eindstand op het bord, 1-3.

Op nog een redding van de keeper van Wilsum op een afstandsschot van Thomas van Milgen na gebeurde er deze wedstrijd niks meer en kort daarna floot de scheids voor het eindsignaal.

Na twee wedstrijden gespeeld te hebben staat Olympia'28 op zes punten in de bekerpoule en kan het zich met goede hoop op een vervolg in de beker opmaken voor de laatste wedstrijd thuis tegen Unicum. Ook wordt er dinsdag 12 september nog geoefend tegen oud bekende CSV’28.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.09.17 | 09.01 UUR


advertentie

Vandaag:
25° | 11°
Meer weer...
Morgen:
25° | 10°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.98544 s