Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Genemuidenaren pakken pakt drie punten in thuiswedstrijd

SC Genemuiden legt SV Urk over de knie

SC Genemuiden legt SV Urk over de knie

SC Genemuiden legt SV Urk over de knie© Helmich Lubberts

SC Genemuiden boekte in de thuiswedstrijd tegen SV Urk een verdiende 4-1 overwinning, vanaf het begin van de wedstrijd was Genemuiden de bovenliggende partij. Urk kon maar weinig stellen tegenover de Genemuidenaren. Met een ruststand van 2-0 kwam Urk nog goed weg. De score had met gemak hoger uit kunnen vallen.

In de tweede helft zette SV Urk meer druk, maar deze druk leverde niet de gewenste doelpunten op. SC Genemuiden wachtte geduldig af, liet Urk het spel maken en loerde op de counter die uiteindelijk nog twee doelpunten opleverde. Slordig verdedigen van Genemuiden leverde Urk wel een doelpunt op, maar daar bleef het ook bij.

SC Genemuiden begon gretig aan de wedstrijd, de mooie 2-1 uit overwinning op de amateurs van AFC AJAX smaakte naar meer en SV Urk was daar de ideale tegenstander voor. De onvervalste derby werd nimmer saai, beide teams wilden voetballen en dat leverde soms mooie acties op.

Vanaf het begin was wel duidelijk dat Sportclub maar één doel had deze middag. Urk onder druk zetten en de drie punten in eigen huis houden. De eerste kansen waren dan ook voor Sportclub, een uitstekende opererende Joran Pot en een altijd scherpe Omar Kavak maakten het dat het een zware middag werd voor de Urker verdedigers.

Als een scherp mes manoeuvreerden beide spelers zich over het veld, met maar één doel voor zich. Dit resulteerde in de 14e minuut in de eerste treffer, een schitterende vrije trap van Omar Kavak toucheerde de onderkant van de lat. Kwam terug in het veld, maar passeerde wel de achterlijn. SV Urk protesteerde nog wel, maar na aangeven van de assistent scheidsrechter kon arbiter Paarhuis alleen maar naar de middenstip wijzen.

Niet veel later was het opnieuw raak, een perfect uitgevoerde aanval op rechts was de opmaat naar het tweede doelpunt. Frank Kuurman veroverde de bal en zijn voorzet bereikte de inkomende Joran Pot, deze kwam laag in en liet doelman Cornelis Koffeman al koppend kansloos. SV Urk leek van slag en begon geïrriteerd te raken, dit resulteerde in een paar kleine opstootjes die Klaas Kramer een gele kaart op leverde. Sportclub vond het verder best en liet het allemaal gebeuren; het had zijn riante 2-0 voorsprong en een bal op de lat van Anne van der Kolk bracht Sportclub zelfs bijna de derde treffer voor rust.

Een botsing tussen doelman Albert Flier met Hessel Snoek was eigenlijk het enige noemenswaardige wat er nog gebeurde in de eerste helft, gescoord werd er niet meer.

Waakzaamheid bleef ook in de tweede helft geboden, de 2-0 voorsprong gaf nog geen reden om op de lauweren te gaan rusten. Sportclub wachtte geduldig af liet bij vlagen goed voetbal zien en bleef het de rest van de wedstrijd SV Urk lastig maken, een doelpunt van Sportclub lag dan ook eerder in het verschiet dan een tegen treffer van SV Urk. Dit doelpunt kwam in de 55e minuut, na opnieuw een mooie aanval zorgde Jacco Riemens op aangeven van Omar Kavak voor de 3-0.

De wedstrijd was gespeeld, SC Genemuiden bleef simpel overeind en het lukte SV Urk maar niet om nog een vuist te maken. De score zou zelfs nog verder oplopen, na een schitterende aanval over vele schijven ronde de uitstekend spelende Frank Kuurman fraai af.

SC Genemuiden zat op rozen, had zijn 4-0 voorsprong en met nog een klein half uurtje te gaan was de buit binnen. De koud ingekomen Lukas Schraal kon hier ook niets meer aan veranderen, hij mocht nog wel geheel vrijstaand de enige tegentreffer op zijn naam schrijven, maar verder dan dat kwam SV Urk niet.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 11.09.17 | 08.51 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.50246 s