Maandag 22.01.18 | 16.26 uur

Inzamelingsactie na afloop afsluitend concert

Genemusiment steunt getroffen Sint-Maarten

Op zaterdagavond 16 september 2017 - na het concert van het Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso - zal bij de uitgangen op het Havenplein gecollecteerd worden voor het getroffen Sint-Maarten, door Irma. Dat heeft Marion Verkruijsse namens SCEG / Werkgroep Genemusiment dinsdag laten weten.

Bezoekers aan het gratis concert worden gevraagd om een financiële bijdrage te leveren om de ergste materiële nood daar te lenigen. Daarmee sluiten de organisatoren aan bij de grote landelijke inzamelingsactie, die op vrijdag 15 september, de dag voor Genemusiment, zal worden gehouden.

Hoewel het rondkrijgen van de begroting voor Genemusiment een enorme krachtproef was (en nog steeds is) is geen moment overwogen een collecte te organiseren ter bestrijding van de eigen kosten.

"Genemusiment is een familiefeest voor en door de gehele gemeenschap en behoort in de visie van de werkgroep Genemusiment gratis te zijn. Gelukkig maken de ruime bijdragen van sponsoren dat dat principe ook dit jaar overeind kan blijven. Maar na een dergelijk prachtig programma, waaraan velen ook belangeloos meewerken, stil te staan bij de ellende van rijksgenoten, getroffen door verschrikkelijk natuurgeweld, is iets van een heel andere orde. Toen Nederland in 1953 werd getroffen door de watersnoodramp, zamelden de inwoners van de ‘overzeese gebiedsdelen’ maar liefst drie miljoen gulden in voor de slachtoffers in Zeeland, wat in die dagen een enorm bedrag was."

De werkgroep Genemusiment hoopt op een even ruimhartig gebaar van de kant van de bezoekers van Genemusiment te mogen rekenen. Diegenen, die het afsluitende concert niet kunnen bijwonen kunnen de gehele dag ook een bijdrage kwijt bij de informatiestand van SCEG op het Havenplein.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 12.09.17 | 11.53 UUR


advertentie

Vandaag:
9° | 3°
Meer weer...
Morgen:
11° | 3°


POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.49313 s