Maandag 19.02.18 | 18.05 uur

Genemuider museum zoekt vrijwilligers

'Petje af' voor vrijwilligers van Het Tapijtmuseum!

Het Tapijtmuseum in Genemuiden

Het Tapijtmuseum in Genemuiden© Tapijtmuseum

Het Tapijtmuseum, inmiddels een begrip, is de representant van de meer dan 400 jaar oude vloerbedekkingindustrie in Genemuiden, die tot op de dag van vandaag belangrijk is. Je kunt er de verschillende innovaties zien, die de eeuwen door hebben plaatsgevonden met de daaraan gelieerde werktuigen en (weef)machines. Steeds meer mensen uit alle delen van ons land komen op bezoek in dit prachtige industriële museum.

Voorspoedig
Vanaf 1986 is er sprake geweest van een voorspoedige ontwikkeling. Inmiddels beschikt het museum over 1400 m2 vloeroppervlak. Het bestuur werkt met beleidsplannen, stelt doelen en heeft een visie, teneinde het museum in te richten voor de toekomst. Er is de laatste jaren dan ook veel gebeurd. Alle bestaande technieken zijn inmiddels op film vastgelegd en kunnen op beeldschermen worden getoond. Een tweede project is de inmiddels gerealiseerde permanente tentoonstelling: van ‘Bodemschat tot Kunstmat’. Het betreft het tonen van moderne technieken bij het produceren van tapijt en kunstgras. In de tentoonstellingsruimte is nu naast het ‘oude ook het nieuwe’ te zien.

Vrijwilligers
De ontwikkeling van het industrieel museum is vooral te danken aan de inzet van een team van vrijwilligers. "Zij stellen belangeloos hun kennis en inzet beschikbaar en ze zijn ieder voor zich belangrijk bij ieder onderdeel van de exploitatie van het museum. Onder andere voor groepen demonstreren zij de bestaande technieken. Daardoor is en blijft ons museum attractief en interessant", aldus het Tapijtmuseum.

Minister Kamp's Petje af!
Dat hun betrokkenheid niet onopgemerkt is gebleven, daarvan getuigd onder andere het gastenboek. "Bij de bezoeken van de ambassadeur van India, minister Kamp commissaris van de koning Ank Bijleveld en anderen, vonden ze met name de betrokkenheid van de vrijwilligers en de inrichting van het museum opvallend. Het museum maakt inmiddels digitaal deel uit van een galerij van bekende musea. Kortom, bij alle facetten is er waardering voor de vrijwilligers. Minister Kamp zei zelfs na de verstrekte informatie over de gang van zaken en de inzet van onze vrijwilligers in ons museum: 'Petje af'. En dat had hij juist gezien!"

Betrokken
Om deze ontwikkeling voort te kunnen zetten, doet he Tapijtmuseum een beroep u om vrijwilliger te worden. Of u nog werkt of gepensioneerd bent, u kunt bij allerhande zaken betrokken worden: zoals, het ontvangen van groepen, het demonstreren van technieken tijdens groepsbezoek, het serveren van koffie en meer.

Samen sterk!
Het Tapijtmuseum informeert u graag over de mogelijkheden en de gang van zaken. Als vrijwilliger ontvangt u een belastingvrije aftrekbare gift, maakt u gratis gebruik van de faciliteiten van het museum, kunt u en uw echtgenoot na het seizoen deelnemen aan een verzorgde busreis met na afloop een gezamenlijk diner en ontvangt u met de Kerst nog een attractie. Het Tapijtmuseum rekent op u: samen sterk!

Inlichtingen en een bezoek aan het museum worden geregeld door voorzitter Henk Beens (038-3855671) en secretaris Reinier van der Pol (038-3854957). Verder kunt u iedere dinsdagmiddag en avond een kijkje nemen bij de vrijwilligers in het museum, die daar dan bezig zijn. (www.tapijtmuseum.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 11.10.17 | 15.30 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.70386 s