Dinsdag 20.02.18 | 20.34 uur

'B B B Bakkie doen?' wint startkapitaal

Publieksjury kiest het beste idee tegen zwerfvuil

Op dinsdag 10 oktober koos een publieksjury 'B B B Bakkie doen?' als de beste oplossing voor Schone IJsseloevers. Volgens initiatiefneemster Anneke Kosse uit Slagharen gaat het om drie Bís: Bewustwording, Beloning en Beschikbaarheid om de omgeving schoon te krijgen en houden (!). Haar broer nam de cheque met het startkapitaal van Ä 5.000,- in ontvangst.

Plastic soep in oceanen, ook wel drijvende vuilnisbelten genoemd, worden voor een groot deel gevoed door rivieren en kanalen. Daarom is het verminderen van zwerfvuil op en langs het water heel belangrijk. Zwerfvuil in het water is van niemand, en daarom van iedereen.

Inwoners uit de provincie Overijssel en Gelderland zijn door ROVA, Circulus Berkel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Rijkswaterstaat en provincie Overijssel uitgedaagd om briljante, slimme en innovatieve ideeŽn te verzinnen om het zwerfvuil in het water en op de oevers te voorkomen of te verminderen. Daarmee streven deze samenwerkende partijen het gezamenlijke doel na om zoveel mogelijk mensen in de samenleving bewust en betrokken te maken bij hun schone leefomgeving, zowel op het land als in en om het water.

De publieksjury werd bijgestaan door een team van experts; Dick Vethaak, onderzoeker bij instituut Deltares, Marc de Haan, gedragspsycholoog bij Dijksterhuis & Van Baaren en Paul Penning, gebiedsbeheerder bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. De experts hebben de publieksjury geholpen om de inzendingen te beoordelen op de verschillende themaís: kwaliteit, gedrag, duurzaamheid en haalbaarheid. (www.schoneijsseloevers.nl)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 12.10.17 | 14.14 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.6283 s