Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Brandveiligheid in huis van kersverse ouders

Een (brand)veilige kraamtijd voor familie Van Huuksloot

Een (brand)veilige kraamtijd voor familie Van Huuksloot

Een (brand)veilige kraamtijd voor familie Van Huuksloot© Astrid van Dijk - van Regteren

Ouders die de geboorte van hun kind in de maand oktober aangeven bij gemeenten in Overijssel en Gelderland krijgen een koffertje met daarin brandveiligheidsinformatie. De familie Van Huuksloot deed deze maand als eerst geboorteaangifte in de gemeente Zwartewaterland van hun zoon Laurens Samuël, geboren op 5 oktober. Burgemeester Bilder ging daarom op 10 oktober op kraamvisite en overhandigde het koffertje in het kader van de Nationale Brandpreventieweken 2017 aan de kersverse ouders.

In oktober 2017 vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met als motto: ‘Hé, doe de deur dicht!’. In de provincies Gelderland en Overijssel is gekozen om aan jonge en aanstaande ouders extra aandacht voor brandveiligheid te vragen. Ook de gemeente Zwartewaterland doe hier aan mee.

Onderzoek wijst uit dat het sluiten van binnendeuren voordat je gaat slapen ervoor zorgt dat vuur en rook langer in één ruimte blijven wanneer er brand uitbreekt. Zo heb je meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt dat te weinig rookmelders écht werken en dat veel rookmelders op verkeerde plekken hangen en niet hoorbaar zijn.

Voor jonge ouders is het zeker belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Daarbij kan de informatie die deze maand verstrekt wordt aan alle ouders, bij wie een kind wordt geboren, helpen om de brandveiligheid te vergroten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 12.10.17 | 12.34 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.15406 s