Vrijdag 23.02.18 | 17.27 uur

NPV Hasselt-Zwartsluis brengt vrijwilligerswerk onder de aandacht

Thuishulp verzorgt gastlessen op basisscholen

Thuishulp verzorgt gastlessen op basisscholen

Thuishulp verzorgt gastlessen op basisscholen© Ruth Brommer

"Voor kinderen die in de groepen 7/8 van de basisschool zitten is 'vrijwilligerswerk' en 'mantelzorg' vaak nog een vaag begrip", zegt Ruth Brommer namens NPV Hasselt-Zwartsluis. "Hoe kun je kinderen bewust maken dat een klein gebaar zoals een gesprekje of bezoekje bij ouderen of eenzame mensen al genoeg kan zijn? De NPV-Vrijwillige Thuishulp, afdeling Hasselt-Zwartsluis organiseert gastlessen. De vereniging is ondertussen bij een aantal basisscholen op bezoek geweest.

De kinderen ontvingen na de presentatie een tasje mee met daarin een plantje met de opdracht om dit bij iemand te brengen waarvoor ze misschien nog wel een 'klusje' kunnen doen. "Ze kwamen met enthousiaste verhalen terug", aldus de vereniging.

"Als ik op mijn zusje pas, is dat mantelzorg?’ ‘Ik doe wel eens een boodschapje voor mijn oma, is dat vrijwilligerswerk?’. Zo een paar opmerkingen wat kinderen benoemden tijdens één van de gastlessen. De Vrijwillige Thuishulp afd. Hasselt-Zwartsluis komt langs op de basisscholen om vrijwilligerswerk bij de jeugd onder de aandacht te brengen.

De Vrijwillige Thuishulp afdeling Hasselt-Zwartsluis valt onder de koepel van de Nederlandse Patiënten Vereniging en zet zich met haar vrijwilligers al diverse jaren in om mensen die even een extra steuntje of handje nodig hebben te ondersteunen. Dit kan zijn een boodschapje doen voor iemand die zelf niet de deur (meer) uit kan, een wandeling samen te maken, een spelletje te doen.

Voor informatie en/of hulpaanvraag kunt u bellen naar (06) 20347685. Bereikbaar op werkdagen tussen 11.00-13.00 uur, of per e-mail naar: npv-hasselt-zwartsluis@outlook.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 19.10.17 | 14.33 UUR


advertentie

Vandaag:
0° | -3°
Meer weer...
Morgen:
1° | -4°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62018 s