Maandag 19.02.18 | 23.08 uur

Concert Hasselt’s Mannenkoor in Ontmoetingskerk De Weedebrink

'Crimean Chamber Choir' naar Hanzestad Hasselt

Het Crimean Chamber Choir, uit het voormalig Oekraïne, komt op vrijdag 1 december 2017 voor een optreden naar de Ontmoetingskerk De Weedebrink in Hasselt. Het koor uit De Krim heeft zijn medewerking toegezegd voor het concert met het Hasselt’s Mannenkoor.

Het Crimean Chamber Choir is een professioneel koor in gemengde samenstelling. Is opgericht in 1995 Het koor is afkomstig uit Simferopol gelegen op de Krim (voormalig Oekraïne). In de muziekschool van Igor Mykhalevsky zijn tussen de 35 en 40 zangers van hoog niveau die in verschillende samenstellingen het Crimean Chamber Choir vormen. Al deze zangers ijn om hun specifieke kwaliteiten geselecteerd. Ze maken jaarlijks een rondreis door Europa waarbij Frankrijk het hoogtepunt vormt.

Het koor is betrokken bij het ondersteunen- en onderhouden van een kinder- en weeshuis in de plaats Simferopol gelegen in de Krim. Het huis draagt de naam familyhouse Ivanof. Hun dirigent Igor Mikhaillevskiy is tevens de stichter van het Crimean Chamber Choir, van het vocale ensemble Tavria en van het Krim Filharmonisch orkest. Hij is muziek-consultant voor de Europese cultuur organisatie Europa Cantantes en vice voorzitter van de culturele vereniging France-Krim. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent bij verschillende koren in heel de Wereld.

Dit voorjaar heeft Igor Mikhaillevsky de opdracht gekregen om een concert reeks te organiseren in Sint Petersburg. In Nederland geven ze dit najaar vier concerten.

Aanvang 20.00 uur.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.11.17 | 15.27 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

MEEST GELEZEN

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62073 s