Maandag 19.02.18 | 15.13 uur

Hoofdklasser boekt vrij eenvoudige overwinning

Sportclub Genemuiden door in districtsbeker

Hoofdklasser boekt vrij eenvoudige overwinning

Hoofdklasser boekt vrij eenvoudige overwinning© Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden kende zaterdag weinig problemen in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi. Met een ruime 0-4 overwinning zette het derdeklasser sv Tonego uit Luttelgeest eenvoudig opzij. De hoofdklasser gaat door naar de tweede ronde.

In de eerste helft lukt het sv Tonego nog wel om bij te blijven. Het verweerde zich kranig en had zelfs een goede mogelijkheid om na de 0-1 voorsprong op gelijke hoogte te komen door Jasper Maes. SC Genemuiden miste de felheid om het karwei snel af te maken, zette vooral in de eerste helft te weinig druk en sv Tonego bleef hierdoor simpel overeind.

De eerste treffer van Sportclub kwam van de voeten van Omar Kavak. Hij speelde zich goed vrij en de afwerking was er een om in te lijsten. Met een mooi hakballetje verschalkte hij doelman Yoeri Scholtens. De 0-1 was een feit en Sportclub kon op jacht gaan naar meer. Toch zouden er in de eerste helft geen doelpunten meer vallen, daarvoor hoogde het spel simpelweg te traag.

In de tweede helft was de start van SC Genemuiden wel wat beter ook al bleef het oppassen geblazen, het zette meer druk wat gelijk al resulteerde in een aantal goede mogelijkheden. Het duurde echter tot aan de 57e minuut voordat de tweede treffer zou gaan vallen. De nna rust ingevallen Sijmon Eenkhoorn zorgde voor een wat grotere marge en schoot de 0-2 binnen.

Nog geen twee minuten later lag ook nummer drie in de touwen. Danny Menting zag het gaatje en bracht door deze treffer Sportclub in een zekere veilige haven. SV Tonego leek gebroken na deze derde treffer. Het probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken maar wist dat de strijd gestreden was.

Het slotakkoord was opnieuw voor SC Genemuiden, de mee opgekomen Matthias Breman speelde knap zijn man uit en haalde uit. Doelman Scholtens probeerde de bal nog wel te keren, maar zag tot zijn ongenoegen dat dit verspilde hoop was. De 0-4 stond op het scorebord.

Sportclub kreeg wat het wilde. Een overwinning en daardoor een plek in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi, waar morgen (dinsdag 14 november 2017, red.) voor geloot gaat worden.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.11.17 | 08.43 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60325 s