Maandag 19.02.18 | 18.05 uur

Warme woorden voor afscheidnemende Henk Post

Biljarter Jan van den Berg oppermachtig bij HZW

Biljarter Jan van den Berg uit Hasselt heeft zaterdag het Gildeslager Evert van Ingen biljarttoernooi op zijn naam geschreven. Door in al zijn vier gespeelde partijen hoge series uit zijn biljartkeu te toveren vermaakte de beste biljarter van Zwartewaterland het aanwezige publiek in het HZW-clubgebouw in Genemuiden.

Henk Post namens de organisatie: "Dat Jan van den Berg op de finaledag een hoofdrol zou gaan spelen had ik vorige week al aangegeven. Maar dat Jan met zijn doordachte speelwijze tijdens al zijn vier biljartpartijen het aanwezige publiek continu op het puntje van zijn stoel zou krijgen, daar kun je als organisatie alleen maar van dromen."

16 Biljarters in de A-categorie en 16 in de B-categorie melden zich zaterdag j.l. om 10.00 uur in clubgebouw de Ranck van biljartvereniging HZW. In een knock-out schema werden 32 finalepartijen gespeeld.

Al vanaf zijn eerste gespeelde wedstrijd tegen Hoekstra uit Klazienaveen werd duidelijk waarvoor Jan van den Berg uit Hasselt naar Genemuiden was gekomen. Jan biljartte geconcentreerd en Hoekstra werd kansloos uit het toernooi gespeeld. Vervolgens veegde Jan met hoge caramboleseries van o.a. 68, 76 en 87 de HZW-spelers Tiem Eenkhoorn en Aart van Dijk letterlijk van het groene laken.

Maarten Nentjes uit Urk die in de halve van Piet van Dijk had gewonnen moest in de finale aantreden tegen Van den Berg. Aanvankelijk leek het erop dat Maarten de finale naar zijn hand zou zetten. Echter, met het muisstille publiek op het puntje van de stoel maakte Jan abrupt een einde aan die illusie. Met een serie van maar liefst 78 trok de Hasselter de partij verdiend naar zich toe.

In de B-categorie bleek Henk Bruintjes de sterkste. De biljarters Bruins en Lode beiden uit Zwolle en Karst Beens van HZW werden door Henk op vlotte wijze aan de kant gezet. In de finale moest ook Geert Sluiter capituleren voor een gedreven Bruintjes. Met een moyenne van maar liefst 1.73 liet Bruintjes zien dat hij een mogelijke kandidaat voor de A-categorie.

Tijdens de prijsuitreiking benadrukte Henk Post nog eens veel respect te hebben voor de daadkracht van het HZW bestuur. "Met medewerking van een aantal HZW-leden die een helpende hand hebben uitgestoken is binnen enkele jaren een bijzonder gezonde vereniging opgebouwd. En dat alles ook nog eens in een riant en gezellig clubgebouw wat 100% in eigendom is. Dat verdient alle lof en waardering”.

Bestuurslid Jan Bakker bedankte op zijn beurt Evert van Ingen voor de sponsoring en samenwerking van de afgelopen jaren. Ook Henk Post - die stopt met het organiseren van biljarttoernooien - werd door Bakker toegesproken en beloond met een attentie voor het vrijwilligerswerk.

Jan Bakker: “Henk bedankt voor jouw inzet voor HZW. De toernooien waren altijd prima geregeld en HZW heeft daarmee een bekende naam opgebouwd. Het laatste toernooi van jou was niet alleen de grootste, maar ook met de allermooiste finaledag."

Eindstand:
A poule
1. Jan van den Berg | Hasselt
2. Maarten Nentjes | Urk
3. Piet van Dijk | Genemuiden
4. Aart van Dijk

B poule
1. Henk Bruintjes | Genemuiden
2. Geert Sluiter | Genemuiden
3. Karst Beens | Hasselt
4. Willem Oostwoud | Genemuiden

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 20.11.17 | 14.28 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.61933 s