Maandag 19.02.18 | 18.05 uur

Belangstellenden welkom in 't Olde Staduus

Bijeenkomst 'Gezond ouder worden' in Genemuiden

Wat verandert er als u ouder wordt? Hoe verloopt het verouderingsproces en wat zijn uw verwachtingen over wonen en leven als oudere in Genemuiden? Om antwoord op deze vragen te krijgen, organiseert de gemeente Zwartewaterland op 23 november een bijeenkomst over gezond ouder worden in ít Olde Staduus in Genemuiden. Deze bijeenkomst sluit aan bij een recent onderzoek over de toekomstige leef- en woonsituatie van ouderen in Genemuiden.

Onderzoek
De gemeente Zwartewaterland is benieuwd naar de toekomstverwachtingen van ouderen op het gebied van leven en wonen in Genemuiden. Een student van de opleiding Toegepaste Gerontologie van Hogeschool Windesheim doet daarom onderzoek onder een groep 60 tot 67 jarige inwoners. De resultaten van het onderzoek worden meegenomen bij de vaststelling van toekomstig beleid over bijvoorbeeld woningbouw, voorzieningen en de inrichting van het openbaar gebied.

Bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst op 23 november geeft mevrouw Dorly Deeg van het VUmc Amsterdam, een presentatie over het proces van veroudering en alles wat daarbij komt kijken. Dorly Deeg doet hier al meer dan 25 jaar onderzoek naar in onder andere Genemuiden. Speciale simulatiemiddelen laten u vervolgens een sprong in de tijd maken. Met behulp van een speciale bril of een Ďouderenpakí ervaart u aan den lijve hoe het voelt om oud te zijn. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om uw ideeŽn, verwachtingen of zorgen over wonen en leven in Genemuiden te delen met een medewerker van de gemeente Zwartewaterland.

Bijeenkomst
De bijeenkomst wordt gehouden in ít Olde Staduus, Havenplein 1 in Genemuiden en begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij mevrouw A. Herskamp. Dit kan per mail naar a.herskamp@zwartewaterland.nl of telefonisch via 14 038. U bent van harte welkom.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 21.11.17 | 09.12 UUR


advertentie

Vandaag:
5° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60357 s