Zondag 18.02.18 | 01.03 uur

Sfeervol winterevenement voor jong en oud

Winterfair Zwartsluis terug op de cultuuragenda

Jarenlang een succesvol concept en toch in 2016 van de agenda verdwenen: Winterfair Zwartsluis. Op zaterdag 9 december 2017 van 13.30 - 18.00 uur keert het evenement terug op de cultuuragenda van Zwartsluis. Met als belangrijkste veranderingen: een parcours dat zich concentreert in het centrum én met de mogelijkheid voor iedere inwoner van Zwartsluis om mee te doen.

De Winterfair speelt zich dit jaar af op een parcours dat zich uitstrekt langs Handelskade, Dwarsstraat, Kerkstraat, Stationsweg en Mastenmakersstraat tot en met ‘t Botterhuus en de turfeilandjes.

Op dit parcours presenteren winkeliers, verenigingen, goede doelen en verschillende organisaties zich met een groot aanbod in artikelen en activiteiten. En als alles volgens plan verloopt wordt deze dag op de turfeilandjes een nieuwe informatieve wandelroute in gebruik genomen.

Het sfeervolle winterevenement wordt absoluut gekenmerkt door een grote variatie in muzikale optredens. Zo is de Midwinterhoornbloasgroep Kop van Overiessel van de partij, treedt dameskoor la Muze op meerdere locaties op en laat Popkoor Noisz van zich horen in de hervormde kerk. In de gereformeerde kerk vrijgemaakt vinden miniconcerten plaats van de Singers of the Light en van leerlingen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Ook bijzonder zijn de optredens van de meidengroep Cadans. Zij zorgen met hun trekharmonica’s voor een geheel eigen kerstsfeertje.

Wie creatief bezig wil zijn, kan onder leiding van Janneke Potuyt tijdens een creatieve vaartocht een leuke kerstcreatie maken. Er zijn zelfs twee tochten, de eerste start om 13.00 uur voor kinderen. De volwassenen vanaf 15.30 uur.

In Sluuspoort zijn de hele dag veel activiteiten. Kinderen kunnen naar hartelust tekenen, de Bibliotheek verzorgt activiteiten met een 3D-printer en verhalenvertelster Gerda Klokke zit een groot deel van de middag op de praatstoel voor jong en oud.

’t Botterhuus heeft wat de betreft de winterfair een naam hoog te houden. De Stichting Zwartsluizer Botter ZS13 pakt flink uit met onder meer muziek van doedelzakspeler Joeb Koppenrade, zang van het Vollenhoofs Visserskoor en de mooiste sprookjes voor de kinderen verteld door Janne IJmker.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 30.11.17 | 08.38 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
5° | -2°


LIVE SPORT
SV Urk - Sc Genemuiden 3-0
SV Nieuwleusen - DESZ 0-3
Olympia'28 - Zwolsche Boys 2-3
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.60087 s