Zondag 18.02.18 | 01.03 uur

Burgemeester Bilder feliciteert diamanten echtpaar

Echtpaar Buitenhuis - Groenveld 60 jaar getrouwd

Echtpaar Buitenhuis-Groenveld

Echtpaar Buitenhuis-Groenveld© Moniek Besten

Op 4 december 1957 trouwden Jan Buitenhuis en Anke Groenveld in Tibagi, Brazilië. Burgemeester Bilder ging het paar maandagochtend, precies 60 jaar later, persoonlijk gelukwensen met dit diamanten huwelijksjubileum in hun woning aan de Van Dedemlaan in Hasselt.

De 84-jarige Jan is geboren in Rouveen. Hij komt uit een gezin van zeven kinderen. Anke werd ruim 82 jaar geleden geboren in het Groningse Bedum. Ze groeide op in een gezin met tien dochters en één zoon. Jan en Anke’s eerste ontmoeting was bij een gezellige avond na een zanguitvoering.

Jan en Anke namen nog voor hun huwelijk het besluit om naar Brazilië te emigreren. Een groot deel van Anke’s familie had die stap al eerder gezet en ook binnen de familie Buitenhuis was emigreren geen uitzondering. Vooral voor Jan, agrariër in hart en nieren, was dit een enorme uitdaging! Het huwelijk werd gesloten in het Braziliaanse Tibagi. Een heel bijzondere dag in een ver vreemd land. In Brazilië werden zes kinderen geboren en na terugkomst in Nederland kwamen er nog twee bij. Inmiddels zijn er 32 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Jan en Anke kunnen zich samen nog goed redden. Jan is altijd behulpzaam voor wie er maar een beroep op hem doet. Hij besteedt veel vrije tijd aan zijn grote hobby tuinieren. In zijn volkstuin doet hij alles zelf. Zelfs omspitten lukt hem nog prima. “Er wordt geen groente gekocht, alles komt uit eigen tuin”, vertelt Jan. En Anke heeft haar handen vol als de oogst verwerkt moet worden.

Het bezoek van burgemeester Bilder wordt erg gewaardeerd. "Een leuke verrassing en er wacht ons nog meer moois. In het voorjaar van 2018, rond Koningsdag, staat een jubileumfeest met de familie op de planning. Daar kijken we naar uit", aldus Jan en Anke.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.12.17 | 12.01 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
5° | -2°


LIVE SPORT
SV Urk - Sc Genemuiden 3-0
SV Nieuwleusen - DESZ 0-3
Olympia'28 - Zwolsche Boys 2-3
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63646 s