Zondag 18.02.18 | 01.03 uur

Koploper Zwartsluis wacht zaterdag thuiswedstrijd

vv Pegasus behoudt ongeslagen status

In Slagharen werd voor de tweede wedstrijd op rij de wedstrijd in 5 sets beslist. Een wisselvallige wedstrijd eindigde voor de heren van volleybal verenging Pegasus uit Zwartsluis in een 2-3 winst op Side Out.

De eerste set bracht veel hoop! Mede doordat de druk direct opgevoerd werd op de verdediging van Side Out. Wat in de afgelopen wedstrijden wel eens anders is gebleken.
Met een goede serve reeks brachten ze de voorsprong op 5 punten en die konden ze prima uitbouwen tot een dikke setwinst: 16-25

In de tweede set was de wedstrijd 180 graden gedraaid. Pegasus kon geen vuist maken en stapelde fout op fout, tot frustratie van coach Teun Smit. Opdrachten werden niet uitgevoerd en Side Out had het momentum in de set. 25-10 was dan ook een oorwassing voor de mannen uit Zwartsluis.

De derde set begon weer op nul en moesten de koppies weer gereset worden, en dat lukte zeer zeker. In deze set liet Pegasus echt zien dat ze deze klasse kunnen ontgroeien. Mooie smashes, goede serve druk en vechtend volleybal brachten de Sluzigers weer op 1-2 voorsprong. Set 3: 14-25

De vierde set bracht weer genoeg spanning met zich mee en de aanvallen vielen beide kanten op. Toch sloop er voorzichtigheid in bij Pegasus wat resulteerde in lange rally's die vaak verloren werden. Ook onnodige serve fouten waren de hoofdrol in deze set. Typerend was dan ook de serve fout op setpoint van Side Out. Dus een beslissende 5e set moest de winnaar brengen. Set 4: 25-23

In de vijfde set was er geen twijfel over wie er wilde winnen en sloegen de Pegasussers wild van zich af. De ene bal werd nog harder dan de andere op de grond gepompt. Door het blokkeren als muren en serveren met de uiterste precisie werd de 5e set met 11-15 gewonnen.

Wederom een spannende 'vijfsetter' met een 2-3 winst voor het heren team van Pegasus, die nog steeds ongeslagen is in de competitie.

Aanstaande weekeinde wacht de koploper Dalvo uit Dalfsen. De wedstrijd wordt op 9 december om 16.00 gespeeld in de Agnieten Sporthal te Zwartsluis.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.12.17 | 09.08 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
5° | -2°


LIVE SPORT
SV Urk - Sc Genemuiden 3-0
SV Nieuwleusen - DESZ 0-3
Olympia'28 - Zwolsche Boys 2-3
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.61197 s