Zondag 18.02.18 | 01.03 uur

Hasselts Mannenkoor houdt najaarsconcert 2017

'Mnogaja leta' klinkt indrukwekkend in Hasselt

Het Hasselts Mannenkoor kan tevreden terugkijken op het najaarsconcert met het Crimean Chamber Choir. Toehoorders genoten vrijdag in Ontmoetingskerk De Weedebrink te Hasselt van loepzuivere stemmen van het Oekraïense koor. Het koor was op uitnodiging van het Hasselts Mannenkoor naar de Hanzestad gekomen en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de avond.

In een avondvullend programma waarin ook het mannenkoor met drie liederen voor- en drie liederen na de pauze hun kwaliteit ten gehore bracht, konden de aanwezigen genieten van de harmonie in de stemmen van dit kamerkoor.

"Maar ook de traditionele Oekraïense klederdracht, de mooie lichteffecten en de verschillende opstellingen van het koor waren een lust voor het oog", aldus Hasselts Mannenkoor in een reactie.

"De hoge verwachtingen die er vooraf van dit beroemde koor waren, zijn volledig waargemaakt. Het zal voor het Mannenkoor moeilijk worden om in de toekomst de kwaliteit van deze avond te overtreffen."

Aan het eind van het concert was er een gezamenlijk optreden van het Crimean Chamber Choir met de mannen uit Hasselt e.o. en werd het Bulgaarse lied 'Mnogaja leta' (nog vele jaren) gezongen. Dit lied dat afwisselend luid, heel zacht en tot slot uit volle borst wordt gezongen, zorgde er mede voor dat het najaarsconcert op een indrukwekkende wijze werd afgesloten.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 04.12.17 | 17.01 UUR


advertentie

Vandaag:
7° | 0°
Meer weer...
Morgen:
5° | -2°


LIVE SPORT
SV Urk - Sc Genemuiden 3-0
SV Nieuwleusen - DESZ 0-3
Olympia'28 - Zwolsche Boys 2-3
AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.59752 s