Vrijdag 23.03.18 | 11.46 uur

Reanimaatje in Hasselt

Rode Kruis Reanimatiecursus: Leer reanimeren!

Nederlanders weten nog steeds niet goed wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt. Bijna driekwart kan niet reanimeren of weet niet goed wat te doen, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. En dat terwijl elke week ongeveer 300 mensen een hartstilstand krijgen. Een hartstilstand kan iedereen overkomen; jong, oud, man of vrouw. Een hartstilstand overkomt de meeste mensen in en rondom hun eigen huis. Als binnen 6 minuten wordt gestart met reanimatie en een AED wordt gebruikt, stijgt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Zorg daarom dat jij weet wat je moet doen en volg een reanimatiecursus!

Op een tweetal zaterdagen organiseert het Rode Kruis in district IJsselland reanimeren: Reanimaatje. Leer samen met je partner, vriendin, sportmaatje of familielid reanimeren op deze speciale cursusdag. Tijdens de cursus leer je reanimeren onder begeleiding van een instructeur. Tijdens de cursus wordt er vooral heel veel geoefend: en hoe fijn is het als je dat met je Reanimaatje kunt doen? Meld je aan op www.reanimaatje.nl

Normaal kost een reanimatiecursus 75 euro. Het Rode Kruis biedt de cursus voor 20 euro aan. Deze kosten worden ook nog eens vergoed door je zorgverzekeraar in je aanvullend pakket. Je ontvangt een Rode Kruis-certificaat ‘Reanimatie’ en een gratis lesboek. Na het behalen van het certificaat kun je je aanmelden als burgerhulpverlener bij Hartslag Nu. Je krijgt dan een oproep op je mobiele telefoon als er iemand gereanimeerd moet worden bij jou in de buurt.

De cursus 'reanimaatje' vindt plaas in Hasselt, Rode Kruis Gebouw (Van Haersoltelaan 9) op zaterdag 27 januari 2018 en zaterdag 17 februari 2018, van 08.30-12.30 en 13.00-17.00 uur.
Voor meer informatie en inschrijven: www.reanimaatje.nl Heb je geen maatje en je wilt toch mee doen, neem dan contact op met Gerda Driegen, mobiel 06-10749547.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 05.01.18 | 11.39 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 1°
Meer weer...
Morgen:
11° | 2°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.72119 s