Zondag 21.01.18 | 19.00 uur

Wat betekent dit voor u?

VD&P Juristen: Halt op onredelijke betaaltermijnen

ADVERTORIAL Grote bedrijven hanteren soms een betaaltermijn van 60 tot wel 180 dagen. Om te voorkomen dat MKBers in de financile problemen raken, is sinds 1 juli 2017 bij wet geregeld dat er tussen bedrijven geen langere betaaltermijn dan zestig dagen overeengekomen mag worden. Daarmee worden dus onredelijke betaaltermijnen tegengegaan en bestrijdt het de kans op betalingsachterstanden. Ook de mogelijkheid om als bedrijven onderling afwijkende betalingsafspraken te maken wordt door deze wetswijziging aan banden gelegd. Weet u al wat dit voor u betekent?

De wijziging
In 2013 werd de Europese richtlijn voor betalingsverkeer al gesteld op dertig dagen. De wet bepaalt nu dat organisaties onderling een betaaltermijn van maximaal zestig dagen mogen overeenkomen. Langere betaaltermijnen worden op grond van de wet nietig verklaard en omgezet naar een betaaltermijn van dertig dagen. Voldoet de afnemer de factuur na dertig dagen, dan is hij van rechtswege de geldende handelsrente verschuldigd over de verstreken periode n de termijn van dertig dagen.

Wet voor MKB
Midden- en kleinbedrijven zijn vaak niet opgewassen tegen de betalingsovereenkomsten die grote bedrijven aan hen stellen. Daarom geldt de wetswijziging voor MKBers met een activawaarde tot twintig miljoen euro, een netto jaaromzet onder veertig miljoen euro en een gemiddeld aantal werknemers tot 250 personen. Bedrijven moeten ten minste aan twee van deze voorwaarden voldoen op twee opeenvolgende balansdata.

Wat betekent dit voor u?
Voor nieuwe overeenkomsten is de wetswijziging reeds van toepassing. Bestaande overeenkomsten dienen vr 1 juli 2018 te zijn aangepast. Loop dus tijdig al uw financile afspraken na. Voldoen uw betalingsovereenkomsten nog niet aan de nieuwe regels? VD&P juristen helpt u graag verder. Wij adviseren u over de nieuwe overeenkomsten en passen de bestaande schikking vakkundig voor u aan. Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u advies over de te nemen stappen en/of over de aanpak van VD&P juristen? Neem vrijblijvend contact op via 038 385 6724 of www.vdenp.nl

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 08.01.18 | 13.00 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | 3°
Meer weer...
Morgen:
5° | 3°


LIVE SPORT
HZVV - Sc Genemuiden 0-0
DESZ - VVI 1-2
Fc Meppel - Olympia'28 0-2
AGENDA

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.53027 s