Woensdag 21.02.18 | 21.23 uur

Nieuwe jeugdleden krijgen een kleine tijger cadeau!

De Nationale Voorleesdagen komen eraan

De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal gericht op kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen is leuk en nuttig: het versterkt de band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling en schoolprestaties. Prenten- en voorleesboeken worden tijdens De Nationale Voorleesdagen volop onder de aandacht gebracht.

Voorlezen, wie is er niet groot mee geworden? Voor menigeen is de levenslange liefde voor het verhaal begonnen met dat ene speciale voorgelezen boek waar je maar geen genoeg van kreeg. U weet vast zelf nog wel hoe fijn of spannend het was om voorgelezen te worden, of hoeveel voldoening het gaf om zelf voor te lezen.

Nationale Voorleesdagen
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari 2018 wordt in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze campagne is peuters en hun ouders te laten ervaren dat (voor)lezen leuk is.

Daarom zijn peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uitgenodigd om met hun groepen op bezoek te komen in de Bibliotheek of de Bibliotheekmedewerker komt bij hen op de groep voor een mooi voorleesverhaal. Diverse groepen hebben hier gehoor aan gegeven en hebben afspraken gemaakt met de medewerkers. Tijdens het bibliotheek- of groepsbezoek wordt er aandacht besteed aan het prentenboek van het jaar ‘Ssst! De tijger slaapt’.

Peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen konden zich ook aanmelden voor het gebruiken van het vertelkastje en de vertelplaten van ‘Ssst! De tijger slaapt’ of voorleesshows (de decors) van voorgaande jaren. Volgens een rooster gaan de materialen naar de verschillende instellingen.

Cadeautje voor nieuwe leden
Het themaboek tijdens de Nationale Voorleesdagen is dit jaar dus ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De Bibliotheek hoopt met deze campagne de boodschap over te brengen dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is. In het streven om steeds meer ouders ervan te overtuigen dat voorlezen aan jonge kinderen een leuke en nuttige tijdsbesteding is, werft Bibliotheek Zwartewaterland tijdens deze campagne ook zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid van de Bibliotheek. Het lidmaatschap is gratis voor kinderen. Wie zijn kind (van 0 tot 6 jaar) tijdens de Nationale Voorleesdagen aanmeldt, krijgt een bijzonder mooi en zacht slapend tijger vingerpopje cadeau (zolang de voorraad strekt!).

SCAB
Woensdagmiddag 24 januari zal er in de Bibliotheek Hasselt van 15.00 tot 15.30 uur worden voorgelezen door Gerda Buter aan kinderen van ongeveer 3 tot 7 jaar. Zij zal deze middag natuurlijk voorlezen uit ‘Ssst! De tijger slaapt’. Wil je luisteren naar een leuk en interactief verhaal, kom dan woensdagmiddag 24 januari naar de Bibliotheek Hasselt.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 20.01.18 | 08.01 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.61068 s