Woensdag 21.02.18 | 21.23 uur

Buslijn 71 geldt als 'meest beklaagde buslijn'

PvdA wil onmiddellijke oplossing voor volle bussen

De provincie moet onmiddellijk een oplossing vinden voor de propvolle regionale bussen. Dat wil Hans Nooter van de PvdA Overijssel. "Er moet nú iets gebeuren. De overlast moet verholpen en de veiligheid van de reizigers moet worden gegarandeerd."

"De scholierenlijnen naar Deltion zijn al jaren in het nieuws vanwege chaos bij de haltes, afgeladen bussen en veevervoer-achtige omstandigheden", zegt Nooter. "Jaar na jaar regent het klachten, jaar na jaar beloven vervoerders beterschap, en toch is het elk jaar weer bal. Het lijkt een soort rituele dans te worden, en ondertussen is de reiziger de klos. Dat kan zo niet langer."

Meldpunt
Het meldpunt Volle Bussen van reizigersorganisatie Rover maakte deze week bekend dat het aantal klachten over propvolle bussen verdubbeld. Vooral in de regio’s Midden Overijssel en IJsselmond regent het klachten. Daarbij springt buslijn 71 tussen Emmeloord en Zwolle eruit als 'meest beklaagde buslijn'. Ook over de lijn Urk-Zwolle komen veel klachten binnen.

Nooter wil van de provincie een overzicht van passagiersaantallen op provinciale buslijnen. Daarnaast moet de provincie zo snel mogelijk maatregelen nemen tegen de drukte. Meer capaciteit op de regionale lijnen, en creatieve oplossingen voor het gedrang op station Zwolle.

"Laat studenten met hun OV-kaart een uur lang gratis een fiets gebruiken. Dat was in 2016 een idee van de studenten van Deltion zelf. Commissaris van de Koning Ank Bijleveld heeft ze nog een prijs gegeven voor de beste aanpak van het vervoersprobleem op de route station Zwolle-Deltion. Wat heeft de provincie met dat idee gedaan?"

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | WOENSDAG, 24.01.18 | 11.10 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -2°
Meer weer...
Morgen:
4° | -2°advertentie

POLL

  • Gemeenten delen zorgen over aanvliegroute Airport Lelystad
 Terecht, het dossier is incompleet!
 Euh, wat is een vliegtuigbeweging?
 Hoe laag komen vliegtuigen over ons huis?
 'Uitbreiding Airport Lelystad vormt aantasting leefomgeving'

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63763 s