Vrijdag 23.03.18 | 11.46 uur

'Zwartewaterland Helpt' voor Stichting Hartekind

Benefietfestival Music Hall Hasselt levert 500 euro op

Benefietfestival in Music Hall Hasselt levert 500 euro op

Benefietfestival in Music Hall Hasselt levert 500 euro op© Hasselts Fanfare

In navolging op de radiomarathon van 'Zwartewaterland Helpt' werd vorige maand ook een benefietfestival, bij Music Hall Hasselt, georganiseerd voor het goede doel. Het leverde de organisatie 500,00 euro op voor het goede doel, 'Stichting Hartekind'. De officiële overhandiging van de cheque heeft afgelopen weekend plaatsgevonden, in het muziekgebouw van Hasselts Fanfare.

De muziek tijdens het festival was in handen van de bands 'Doe De Dijk Maar' en Bomb.

Stichting Hartekind
Jaarlijks worden er in Nederland 1500 kinderen geboren met een hartafwijking. Dit komt neer op 4 kinderen per dag. Ongeveer twee derde van deze kinderen moet vlak na hun geboorte een openhartoperatie of hartkatheterisatie ondergaan om te overleven. Per jaar overlijden er 150 kinderen aan de gevolgen van een aangeboren hartafwijking. Stichting Hartekind is het enige goede doel in Nederland dat zich uitsluitend inzet voor wetenschappelijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Hun doelstellingen zijn betere overlevingskansen voor hartekinderen en het verbeteren van de dagelijkse kwaliteit van leven. Daarnaast willen ze dat het grote publiek bekend wordt met de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Stichting Zwartewaterland Helpt wil ze daarbij natuurlijk helpen.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.02.18 | 07.50 UUR


advertentie

Vandaag:
8° | 1°
Meer weer...
Morgen:
11° | 2°advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.99525 s