Maandag 19.03.18 | 18.54 uur

SluisPop op eerste dag maritiem evenement

Ancora naar Nationale Sleepbootdagen 2018

Het Kolksluispodium vormt donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, het decor voor een wervelende muziekshow. Traditiegetrouw is de eerste dag van de drie nationale Skleepbootdagen voor een belangrijk deel ingevuld met SluisPop. Dit keer vormt de formatie Ancora de hoofdact. Rondom deze hoofdact zorgt de showband Karambam bovendien nog voor vele uurtjes muziek- en zangplezier. Iedereen kan gratis en voor niets getuige zijn van de optredens op het Kolksluispodium.

Ancora bestaat uit Harm Wolters, Patrick Jongschaap en Patrick van Bree. De ingrediënten voor hun liedjes: traditionele shantymuziek, Irish folk en pop met een prominente rol voor de harmonieuze vocalen. Het feit dat shantymuziek een onderdeel zou zijn, deed aanvankelijk nogal wat wenkbrauwen fronsen. Het (overigens lang niet altijd terechte) vooroordeel dat er dan automatisch sprake is van stoffigheid en een stijf ogend, strak in het gelid staand mannenkoor in zeemanskledij, was daar debet aan. Wellicht begrijpelijk, maar Ancora klonk en klinkt juist heel modern. Opvallend is de robuuste sound en een altijd aanstekelijk sfeertje. Met name dat laatste past uitstekend bij een evenement als de Nationale Sleepbootdagen.

In het voor- én naprogramma van Ancora treedt de formatie KaramBAM op. Ooit begonnen als de “Steaming Pianos”, en inmiddels alweer twee jaar aan het touren onder de naam KaramBAMHet is één van de meest gevraagde coverbands van Nederland. En één ding is gegarandeerd: ze zette Zwartsluis op zijn kop! (www.sleepbootdagen.com)

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 15.02.18 | 11.14 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -1°
Meer weer...
Morgen:
5° | 2°advertentie

10 JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.71902 s