Maandag 19.03.18 | 18.54 uur

SV Urk fileert koploper

Off-day Sc Genemuiden zorgt voor verlies op Urk

Off-day Sc Genemuiden zorgt voor verlies op Urk

Off-day Sc Genemuiden zorgt voor verlies op Urk© Helmich Lubberts

SC Genemuiden was geen schim vergeleken bij de wedstrijd die het twee weken geleden tegen SDC Putten op de mat legde. SV Urk was zaterdag simpelweg de betere ploeg en dat de drie punten op het voormalige eiland bleven was dan ook meer dan terecht.

De kansen die Sportclub over de gehele wedstrijd wist te creëren waren op één hand te tellen. Het kon nimmer een vuist maken en het meer dan gretige Urk kende amper tegenstand. De 3-0 eindstand die na afloop op het scorebord prijkte was dan ook een pijnlijke voor de bezoekers, niets meer en niets minder.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het SV Urk die de toon zette, het was vele malen feller dan Sportclub en had maar één doel en dat was winnen.

De eerste kansen kwamen dan ook van Urker zijde, Gerrit Tol was de eerste die zijn schot maar net naast zag gaan. Aanval nummer twee en drie kwamen ook van de thuisploeg, Jan van Slooten zag zijn eerste bal naast gaan en zijn tweede in het zijnet verdwijnen. Het leek een kwestie van tijd, Urk bleef druk zetten en het lukte Sportclub maar niet om hier onderuit te komen. Een mager schotje van Job van Dalfsen bood ook al geen soelaas, het schot ging hoog over en verdween ver over de afrastering.

De eerste treffer van de middag viel dan ook niet zomaar uit de lucht, een snelle aanval van Urk zette Sportclub op een 1-0 achterstand. Jan van Slooten zag in de 25e minuut het gaatje, legde aan en de doelman was gezien. SC Genemuiden wankelde en een treffer leek verder weg dan ooit, wat het ook probeerde bijna alles pakte verkeerd uit. De tweede treffer viel dan nog voor het verstrijken van het eerste bedrijf, een messcherpe pass van rechts gegeven bereikte de geheel vrijstaande Gerrit Tol. Hij mocht vrij op doelman Beukeveld af gaan, zag de vrije ruimte en de 2-0 voorsprong voor het rustsignaal was een feit.

SC Genemuiden wist wat het te doen stond in de tweede helft. Trainer Jan van Raalte bracht in ieder geval Frank Jansen en Matthias Breman binnen de lijnen om de wedstrijd eventueel te doen kantelen. Het bleek later, tegen beter weten in. Sportclub kreeg wel meer grip op de wedstrijd maar daarmee was alles dan ook wel gezegd. Urk bleef de bovenliggende partij en verder dan een paar kleine speldenprikjes kwam Sportclub niet.
De marge zou zelfs nog groter worden.

Jelle de Boer koud binnen de lijnen bezorgde Sportclub de definitieve genadeklap. Zijn 3-0 gaf de Urker zege nog meer glans, maakte de wonden dieper en Sportclub duidelijk dat het nergens aanspraak op mocht maken. De rode kaart in de 90e minuut die Matthias Breman ten deel viel, na het neerhalen van een doorgesproken speler paste misschien ook wel bij het beeld van de wedstrijd.

Sportclub had een complete offday en zal de wedstrijd tegen SV Urk snel willen vergeten. De eerstvolgende wedstrijd is AFC AJAX, opnieuw een loodzware tegenstander.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 19.02.18 | 07.39 UUR


advertentie

Vandaag:
4° | -1°
Meer weer...
Morgen:
5° | 2°advertentie

10 JAAR

TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.0014 s