Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

Over het ontstaan van waterbouwkunde in Nederland

Lezing John Assink over Hasselter baggerfirma's

Boltje Freisland

Boltje Freisland© John Assink

John Assink uit Hasselt verzorgt donderdag 1 maart een lezing in Sluuspoort. De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Tijdens deze boeiende lezing worden de bezoekers meegenomen naar het ontstaan van de waterbouwkunde in Nederland. Deze waterbouwkundige kennis is opgedaan, vaak door schade en schande, in de afgelopen eeuwen. Niet onlogisch gezien de lage ligging van grote delen van ons land ten opzichte van de zeespiegel en het doorsnijden van vele rivieren.

De ontwikkeling van dijkconstructies, baggerwerktuigen en waterkerende werken hebben Nederland tot ver over de landsgrenzen grote bekendheid gegeven. Veel is hierbij te danken aan de waterschappen, Rijkswaterstaat en grote ingenieursbureaus, maar ook aan de aannemersbedrijven, die steeds weer innovatieve ideeën ontwikkelden en betere baggermachines lieten bouwen.

Zwartewaterland kent momenteel veel gespecialiseerde waterbouwkundige bedrijven. Maar ook enkele hebben niet overleefd, zoals Boltje en Prins van Wijngaarden. Beide bedrijven zorgden destijds voor veel werkgelegenheid in de regio, maar ook aanverwante bedrijven als scheepswerven en toeleveranciers hebben hiervan geprofiteerd. In het tweede deel van de lezing zal aan deze bedrijven en de ontwikkeling van baggermaterieel door de eeuwen aandacht worden besteed.

De entreeprijs is 7,50 euro, inclusief een kopje koffie/thee.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 23.02.18 | 08.29 UUR


advertentie

Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.7018 s