Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

Buutengewone belangstelling veur ’t Buutenkwartier

'Koffiepraatje' met Albert Greveling in Sluuspoort

Albert Greveling

Albert Greveling© Sluuspoort

De tweede Huuskamerproat in Sluuspoort had aan belangstelling geen gebrek. Een groot aantal toehoorders en meepraters kwam op dit 'nostalgische koffiepraatje' van Albert Greveling af. Dit keer stond het Buitenkwartier centraal. Gesteld kan worden dat er 'buutengewone belangstelling veur ’t Buutenkwartier' was.

Al ruim voor het begin van Huuskamerproat liep Sluuspoort donderdagochtend lekker vol.

'Gewapend' met een bakkie troost gingen de toehoorders op weg met Albert Greveling. Namens de Historische Vereniging zorgde Thijs Oosterhof voor de meest fraaie foto’s, die het verhaal van Greveling extra betekenis gaven. Links én recht was veel in het Buitenkwartier en 'de Lagelanden' te zien. Albert had verhalen te over om te vertellen. Maar ook vanuit het publiek werden leuke en waardevolle aanvullingen toegevoegd. Zo was het voor de meesten een verrassing dat Zwartsluis zelfs een 'Jamin' heeft gehad in het Buitenkwartier. De wandeling door het Buutenkwartier en de Lagelanden duurde bijna twee uur.

Met de recente actualiteit in Zwartewaterland in gedachten kon Albert Greveling het niet nalaten te constateren dat er in Zwartewaterland, en zéker in Zwartsluis, veel te zien én te beleven is. “De verveling slaat na drie dagen niet toe. Kun je kijken, dan kom je tijd tekort. En mis je wat, doe er dan wat aan. Ga in ieder geval stemmen”, aldus Greveling.

De volgende Huuskamerproat in Sluuspoort staat op de agenda voor donderdag 12 april. Dan staat weer een ander deel van Zwartsluis centraal.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 23.02.18 | 12.00 UUR


advertentie

Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.69582 s