Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

OfficiŽle starthandeling: verkoop bouwkavels in de loop van 2018

Start bouwrijp maken Agnietenterrein in Zwartsluis

Gedeputeerde Monique van Haaf en wethouder Arie Speksnijder

Gedeputeerde Monique van Haaf en wethouder Arie Speksnijder© DKN | RDV

Op vrijdag 9 maart 2018 verrichtte gedeputeerde M.T. (Monique) Van Haaf, gedeputeerde van Overijssel en wethouder Arie Speksnijder van de gemeente Zwartewaterland de officiŽle starthandeling voor het bouwrijp maken van het voormalig Agnietenterrein in Zwartsluis.

Stedenbouwkundig ontwerp
In nauwe samenwerking met onder andere de stichting Fortresse is een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor de herontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein in Zwartsluis.

Kavels in de verkoop
Het ontwerp kent vrijstaande woningen, 2-onder-1-kap-woningen, rijwoningen en appartementen. In de loop van het jaar gaat de gemeente de kavels voor de vrijstaande woningen en de 2-onder-1-kap-woningen verkopen.

Woonwijken Zwartewaterland
Op 8 september 2016 heeft de raad van de gemeente Zwartewaterland besloten om de herontwikkeling van het voormalige Agnietenterrein te Zwartsluis uit te voeren. Op deze locatie stonden eerder de gebouwen van het voormalige Agnieten College. Met de herontwikkeling moet de locatie worden getransformeerd tot woonlocatie. Voor de locatie geldt het bestemmingsplan 'Woonwijken Zwartewaterland', dat is vastgesteld op 11 januari 2011. Binnen dit bestemmingsplan kent het plangebied hoofdzakelijk de bestemming 'Maatschappelijk'.

HAZ Groen, Grond en Infra BV
HAZ Groen, Grond en Infra BV, aannemingsbedrijf uit Hasselt, was voorafgaande aan de officiŽle starthandeling belast met aannemen en het vakkundig uitvoeren van de grond-, weg- en waterbouwwerken, in en rondom het voormalig Agnietenterrein in Zwartsluis.

Zwartsluis
Het plangebied ligt middenin het dorp Zwartsluis en wordt aan de noordzijde begrensd door de Arembergerstraat. In het oosten sluit het plangebied aan op de kerk en de woningen. De zuid- en westgrens van het plangebied worden bepaald door het water.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | VRIJDAG, 09.03.18 | 12.14 UUR


advertentie

Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.96753 s