Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

Belangstellenden welkom op 13 maart in De Sluuspoort

Bijeenkomst over Religieus Erfgoed in Zwartsluis

Op dinsdag 13 maart 2018 om 19.30 uur organiseert de gemeente Zwartewaterland een bijeenkomst het Religieus Erfgoed in De Sluuspoort, Handelskade 25 in Zwartsluis. Vanaf 19.00 uur is het gebouw geopend voor inloop en ontvangst met koffie en thee.

Waarom deze bijeenkomst?
De gemeente is in aanmerking gekomen voor een subsidie van de provincie Overijssel om het religieus erfgoed in Zwartewaterland beter toegankelijk, zichtbaar en beleefbaar te maken. Onder religieus erfgoed behoren niet alleen gebouwen zoals kerken, maar ook tradities, het zogenaamde immateriŽle erfgoed. In Zwartewaterland zijn dat bijvoorbeeld de traditie van de bedevaart in Hasselt of het zingen van psalmen met de bovenstem in Genemuiden. Ongetwijfeld is het religieus erfgoed ook in Zwartsluis ruim vertegenwoordigd. Dit willen we tijdens de bijeenkomst inventariseren.

Doel bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente de aanwezigen informeren en enthousiasmeren over de mogelijkheden van de subsidie, maar zich ook laten inspireren door de aanwezigen met ideeŽn en voorstellen. Deze bijeenkomst richten we ons op culturele, maatschappelijke en kerkelijke organisaties en (toeristische) ondernemers in de kern Zwartsluis. Voor Hasselt en Genemuiden zijn er afzonderlijke bijeenkomsten.

Presentaties
Na de opening van de bijeenkomst door burgemeester Eddy Bilder, geeft de gemeente kort wat informatie over de subsidieregeling. Daarna volgen twee inspirerende voorbeelden van religieus erfgoed uit de omgeving van Zwartsluis. Albert Greveling vertelt iets over de Joodse Begraafplaats en hoe deze verbonden is aan Joods leven en cultuur in Zwartsluis. Fre Spijk geeft een presentatie over het unieke archeologische erfgoed van het Zwartewaterklooster. Na een korte pauze is er een gezamenlijke brainstorm en inventarisatie om ideeŽn en suggesties voor Zwartsluis te verzamelen.

Aanmelden
Organisaties en personen met goede ideeŽn en voorstellen zijn van harte welkom. U kunt u aanmelden voor de bijeenkomst via: cultuurinzwartewaterland@gmail.com

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 08.03.18 | 10.56 UUR


advertentie

Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.71831 s