Zaterdag 17.03.18 | 20.54 uur

In de nachten mogelijk lichte tot matige vorst!

Het wordt opnieuw winters!

Opnieuw winters weer op komst!

Opnieuw winters weer op komst!© Weerplaza

We hadden het afgelopen weekeinde te maken met vrij zachte weersomstandigheden voor de tijd van het jaar. Dit had alles te maken met een lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden, welke aan de oostflank warme lucht naar het noorden transporteert. Komende week blijft de temperatuur op en vrij hoog niveau. Vanaf vrijdag duiken we opnieuw de winter in!

Vandaag beginnen we met droge omstandigheden. Bovendien breekt de zon geregeld door het wolkendek heen. Zo blijft het echter niet, want een volgend lagedrukgebied richt z'n pijlen al weer op onze streken. In de loop van de middag wordt de bewolking het vanuit het zuiden dikker en neemt in de loop van de dag de kans op neerslag toe. De temperatuur doet met een graad of 13 in de gemeente Zwartewaterland goede zaken. De wind is over het algemeen zwak en komt eerst uit zuidoostelijke richtingen maar wordt later variabel.

Dinsdagochtend kan er dan nog wat neerslag vallen uit het wegtrekkende lagedrukgebied. In de loop van de dag wordt het geleidelijk droger en gaat het opklaren. De maximumtemperaturen zijn met een graad of 7 een stuk lager dan op maandag.

Op woensdag blijft het grotendeels droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar dan af. Later op de dag neemt de wind op nadering van een nieuwe depressie flink in kracht toe en neemt de kans op neerslag toe.

Interessante ontwikkelingen staan er op de kaarten met betrekking tot in en na het volgende weekeinde. Vooral het Amerikaanse weermodel berekent een krachtig hogedrukgebied over Scandinavië en de Baltische Staten. Onder invloed van noordoostenwinden kunnen arctische luchtmassa's opnieuw een poging wagen onze streken te bereiken. Niet dat we dan nog op schaatsen komen, maar een flinke terugval in de temperatuur en lichte tot matige vorst behoort dan tot de mogelijkheden!

Weerverleden
Op 12 maart 1876 werd in de Bilt de laagste luchtdruk in de maand maart waargenomen. De barometer liet toen een stand zien van 964,2 hPa. Het is natuurlijk niet de laagste luchtdruk allertijden in De Bilt. Dat staat op 956,6 hPa op 26 februari 1989.

Op 12 maart 1999 werd al een warme dag genoteerd. In Nijswiller werd het toen 20,5 graden. Dat was overigens wel de hoogste temperatuur van de maand.

Extremen 12 maart De Bilt
Hoogste max. temp.: 18,1˚C 1957
Laagste gemiddelde temp.: -3,4˚C 1932
Laagste min. temp.: -10,2˚C 2006
Hoogste neerslag: 19 mm 1992
Hoogste uurgem. wind: 17 m/s 1906

Zon op: 7:00
Zon onder: 18:32

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 12.03.18 | 01.35 UUR
Vandaag:
-1° | -4°
Meer weer...
Morgen:
-1° | -7°


LIVE SPORT
Sc Genemuiden - SV DFS 1-4
Pelikaan-S - DESZ 2-2
Olympia'28 - Vv Oene 3-3

advertentie
TEKSTADVERTENTIES
Gevonden en verloren?!
www.zwartewaterland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Zwartewaterland Onderneemt
www.zwartewaterland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.71364 s