Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Zondag 16.01.22 | 15.16 uur
 
 
 


advertentie

Update 14 januari 2022: Coronavirus (COVID-19)

'Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari 2022'

'Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omicron-variant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.' Dat maakten minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ernst Kuipers vrijdagavond bekend op de persconferentie.

LEES MEER... | VRIJDAG, 14.01.22 | 22.17 UUR


advertentie

Albert Flier: Verlengingen zorgen voor continuïteit bij hoofdklasser

Sc Genemuiden verlengt samenwerking met technische staf

Verlengingen zorgen voor continuïteit bij hoofdklasser

Verlengingen zorgen voor continuïteit bij hoofdklasser© Sc Genemuiden | Helmich Lubberts

Nadat in een eerder stadium al overeenstemming was bereikt met hooftrainer René van der Weij heeft ook de technische staf van Sportclub Genemuiden aangegeven om volgend seizoen weer van de partij te zijn. Assistent-trainers Edwin Starke en Jacco Riemens zien beiden nog voldoende perspectief en knopen graag nog een derde seizoen aan bij de eerste selectie. Oók Marco Beens blijft voor het 14e achtervolgende seizoen betrokken als keeperstrainer bij de hoofdklasser.

LEES MEER... | VRIJDAG, 14.01.22 | 10.23 UUR


advertentie

Update 14 januari 2022: Coronavirus (COVID-19)

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

Donderdag 13 januari 2022 werd tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona in IJsselland duidelijk dat alle IJssellandse burgemeesters zien dat de nood in de samenleving hoog is. Ook is er begrip voor de moeilijke positie van onder andere ondernemers. Peter Snijders, voorzitter veiligheidsregio IJsselland: ”We zien allemaal de huidige worstelingen en het feit dat de nood hoog is, te hoog. Dat betekent echter niet dat de huidige landelijke maatregelen doelbewust overtreden mogen worden. Het is begrijpelijk dat mensen met de handen in het haar zitten en creatieve oplossingen binnen de huidige maatregelen soms niet meer voldoende voelen. Dit wordt onder andere versterkt door te weinig perspectief op de langere termijn, te weinig financiële steun en de ongelijkheid met buurlanden. Laten we echter wel voor ogen houden dat iedereen de verantwoordelijkheid heeft om een steentje bij te dragen om het virus onder controle te krijgen en te houden.”

LEES MEER... | VRIJDAG, 14.01.22 | 08.54 UUR


advertentie

'Burgerinitiatieven lenen zich bij uitstek aan circulaire economie'

Aanmoedigingsprijs circulair burgerinitiatief Overijssel

Inwoners van de provincie Overijssel die betrokken zijn bij een bewoners- of burgerinitiatief dat actief is op het gebied van circulariteit kunnen tot eind januari meedingen naar de prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief in de provincie Overijssel. Het initiatief wint hiermee een jaar lang gebruik van het ‘Kringlogo’. De winnaar mag zichzelf het meest circulaire burgerinitiatief van Overijssel noemen en mag een jaar lang het Kringlogo in alle uitingen gebruiken. Natuur en Milieu Overijssel promoot het initiatief actief op haar kanalen, evenals de landelijke koepel De Natuur en Milieufederaties.

LEES MEER... | VRIJDAG, 14.01.22 | 07.09 UUR


advertentie

'Bron van Inspiratie' voor nu en in de toekomst

Agnieten College Zwartsluis lanceert nieuwe slogan

Het Agnieten College in Zwartsluis kent een geschiedenis van 100 jaar. Met het passeren van deze mijlpaal werd het tijd om een nieuwe blik te werpen op de toekomst. Waar wil het Agnieten College in Zwartsluis de komende jaren voor staan? Medewerkers en ouders uit de klankbordgroep mochten meedenken over een nieuwe slogan voor de school. Een slogan die de essentie van het Agnieten College in Zwartsluis wist te vatten is deze week bekendgemaakt: 'Agnieten College Zwartsluis - Bron van Inspiratie'.

LEES MEER... | DONDERDAG, 13.01.22 | 13.36 UUR

Na 40-jarig dienstverband met welverdiend pensioen

CBS Prins Willem-Alexander neemt afscheid van juf Joke

Christelijke Basisschool Prins Willem-Alexander in Hasselt heeft woensdag 12 januari 2022 op feestelijke wijze afscheid genomen van juf Joke van der Kolk. Na meer dan veertig jaar in het onderwijs zwaait Joke af om van haar welverdiende pensioen te gaan genieten. Om 08.45 uur verscheen juf Joke met haar man Bert op het plein, waar zij werd verwelkomd door een erehaag van kinderen en collega’s. Met een toespraak van meester Hilbert en twee prachtige liederen, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, werd de ochtend afgetrapt.

LEES MEER... | DONDERDAG, 13.01.22 | 13.19 UUR


advertentie

Interactieve online informatiebijeenkomst over het reizen met het OV

(Opnieuw) leren reizen met het openbaar vervoer

De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. 'Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken. Momenteel zijn de fysieke inloopspreekuren geannuleerd, maar met vragen over reizen met het openbaar vervoer kunt u nog wel terecht bij OV-ambassadeurs!' Dat meldt het samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders van 'Ervaar het OV'.

LEES MEER... | DONDERDAG, 13.01.22 | 09.36 UUR

Update 12 januari 2022: Coronavirus (COVID-19)

Commissaris van de Koning Andries Heidema: 'Huidige koers vinden wij niet langer verantwoord'

'Nederland is al weer enkele weken ‘op slot’. Bedrijven in de horeca, cultuursector, retail en evenementenbranche zijn opnieuw zwaar getroffen. Regelmatig spreken we ondernemers die letterlijk alleen nog brood op de plank krijgen door zichzelf dieper in de schulden te steken. Immers, de nieuwe dip in de omzet komt bovenop forse schade en schulden die de afgelopen periode al zijn opgebouwd. De voorwaarden van de landelijke steunmaatregelen zijn dikwijls te scherp om derving van omzet te kunnen compenseren. De kosten lopen snel verder op. De zorgen nog sneller.' Dat schrijft Andries Heidema, Commissaris van de Koning van Overijssel, namens het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel.

LEES MEER... | WOENSDAG, 12.01.22 | 18.06 UUR

Reizen naar het werk?

Probeer gratis een e-bike bij MijnStadsfiets in Hasselt

Probeer gratis een e-bike bij MijnStadsfiets

Probeer gratis een e-bike bij MijnStadsfiets© DKN | RDV

In verband met corona is de oproep zo veel mogelijk vanuit huis te werken. Als u toch naar uw werk moet reizen, kunt u nu gratis een week lang een e-bike proberen bij MijnStadsfiets in Hasselt. 'Met de e-bike kunt u zonder al te veel moeite en inspanning langere afstanden overbruggen zodat u de auto vaker kunt laten staan. Een fietsrit naar het werk is goed voor lichaam en geest. Bovendien bespaart u benzinekosten en is het goed voor het milieu. Daarom kunt u nu gratis een week lang een e-bike uitproberen.' Dat meldt de gemeente Zwartewaterland.

LEES MEER... | WOENSDAG, 12.01.22 | 11.07 UUR

Raadsvoorstel Lokaal eigendom bij opwekken van hernieuwbare energie

Online raadsvergadering op 13 januari 2022

De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is op donderdag 13 januari 2022. In verband met de coronamaatregelen wordt deze vergadering digitaal gehouden. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar. De raadsvergadering zal in ieder geval te beluisteren zijn via ZwartewaterFM, maar zal ook live worden gestreamd.

LEES MEER... | DINSDAG, 11.01.22 | 08.50 UUR

Cursussen bij Bibliotheek Hasselt: Klik & Tik en Digisterker

Wil je met werken op de computer niet langer afhankelijk zijn van de kinderen?

Cursussen bij Bibliotheek Hasselt

Cursussen bij Bibliotheek Hasselt© Bibliotheek Zwartewaterland

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler en iedereen lijkt er zo makkelijk in mee te gaan. Maar niets is minder waar. Er zijn best veel mensen die het werken op een computer of online zaken doen met de overheid heel lastig vinden. Speciaal voor die mensen start de Bibliotheek Hasselt op maandag 17 januari 2022 de cursussen Klik & Tik en Digisterker.

LEES MEER... | MAANDAG, 10.01.22 | 10.29 UUR

Subsidieregeling voor Topwerklocaties Genemuiden en Hasselt

Toekomstbestendige werklocaties in provincie Overijssel

Vanaf dit jaar is de subsidieregeling over toekomstbestendige werklocaties van toepassing voor bedrijven die gevestigd zijn op een bedrijventerrein. Ondernemers die plannen hebben om te vergroenen, te verduurzamen of een andere kwaliteitsverbetering willen toepassen kunnen een beroep doen op deze regeling als samen de krachten met andere ondernemers weten te bundelen.

LEES MEER... | MAANDAG, 10.01.22 | 08.43 UUR

Volg de actuele weerberichten en waarschuwingen!

KNMI: Waarschuwing voor kans op gladheid en winterse buien

Het KNMI waarschuwt vanaf vanavond voor kans op gladheid op diverse wegen. Om die reden is vrijdagavond 7 januari 2022 code geel van kracht. Tevens kan gladheid ontstaan door het overtrekken van enkele winterse buien. De gladheid zal in de tweede helft van zaterdagochtend verdwijnen.

LEES MEER... | VRIJDAG, 07.01.22 | 15.18 UUR

Organisaties leveren gezamenlijk één regionaal nachtzorgteam

Samenwerking Acute Verpleegkundige Nachtzorg Noord Overijssel

Een aantal zorgpartijen in Noord Overijssel tekenden een intentieverklaring, waarin zij uitspreken om samen de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis te verlenen. Acute verpleegkundige nachtzorg is zorg die gegeven wordt wanneer mensen urgent hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze gevallen zijn of een verstopte katheter hebben.

LEES MEER... | VRIJDAG, 07.01.22 | 07.29 UUR

Tweede en laatste ronde van start

Subsidieregeling verduurzaming en woningverbetering

Vanaf maandag 10 januari 2022, 09.00 uur kunnen particuliere woningeigenaren in het aardbevingsgebied maximaal 10.000 euro subsidie aanvragen voor het verbeteren en verduurzamen van hun woning. De subsidie is aan te vragen bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Dit is de tweede en laatste mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Het SNN en opdrachtgever Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) raden eigenaren aan zich goed voor te bereiden.

LEES MEER... | DONDERDAG, 06.01.22 | 13.26 UUR
ALGEMEEN
BUSINESS
CULTUUR
EVENEMENTEN
MUZIEK
NATUUR
POLITIEBERICHTEN
POLITIEK
RELIGIE
SPORT
VERKEER
WEER

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie