Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 19.08.22 | 11.44 uur
 
 
 

Collectie Museum Schoonewelle uitgebreid

Expositie 'Een blik op Buisman' verlengd

De expositie ‘Een blik op Buisman’ in Museum Schoonewelle in Zwartsluis is eind 2019 uitgebreid met een opvallende collectie: een groot aantal goudkleurige Buisman-lepeltjes. De lepeltjes die altijd te vinden waren in de blikjes en, later, de potjes Buisman koffiestroop. De huidige producent is gestopt met de productie van de lepeltjes en heeft zowel alle resterende exemplaren als de machine waarmee ze werden gemaakt, geschonken aan Freek Kuipers. De Buisman-verzamelaar is ingenomen met deze uitbreiding van zijn omvangrijke collectie en heeft ze direct toegevoegd aan de expositie.

‘Een blik op Buisman’ mag zich in een goede belangstelling verheugen. Mede op verzoek van de exposanten heeft de werkgroep Wisselexposities van Museum Schoonewelle dan ook besloten het expositieprogramma voor 2020 aan te passen en ‘Een blik op Buisman te verlengen tot en met 14 maart.

Leuk extra aspect van de expositie is dat Freek Kuipers zowel alleen als samen met mede-exposant Johan Spek regelmatig rondleidingen verzorgt. Zo werd afgelopen zaterdag een groep die een verjaardag vierde rondgeleid over de expositie. En de laatste zaterdag in december was het ook een drukte van belang bij de openbare rondleiding die door Kuipers werd verzorgd.

Binnenkort staat nog een combinatie van een rondleiding met een koffieproeverij op het programma. Dat laatste onderdeel komt voor rekening van de plaatselijke ‘koffiekenner’ Marcelino Platje.

Freek Kuipers heeft naar aanleiding van de meest recente uitbreiding van zijn collectie nog een ander doel voor ogen. Het lijkt hem leuk om in de komende twee maanden nog een moment te kiezen waarop de schooljeugd zijn expositie bezoekt. "En misschien is het dan leuk om er een workshopje aan te koppelen, waarin de jeugd van de lepeltjes een fotolijstje of iets dergelijks maakt."

‘Een blik op Buisman’ is te zien op de tweede etage van Sluuspoort. De openingstijden zijn maandag van 13:30 tot 17:00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. De entree bedraagt € 3,75. (www.sluuspoort.nl)
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 13.01.20 | 20.22 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie