Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 19.08.22 | 16.02 uur
 
 
 

'Plat in ’t Plantsoen' op zaterdag 19 september

Streektaalconcert met Margaretha Kleine in Genemuiden

Op zaterdagmiddag 19 september 2020 zal in het plantsoen van Genemuiden een streektaalconcert worden gegeven door de dialectzangeres Margaretha Kleine uit Drenthe. Met dit concert opent SCEG tevens het culturele seizoen 2020-2021.

“We hadden ons 19 september 2020 wel wat anders voorgesteld”, vertellen de organisatoren. “De datum stond gepland voor het festival ‘Genemuiden Kamerbreed’. Iedereen kent natuurlijk de reden waarom dit geen doorgang kan vinden. Maar we zijn heel blij dat het SCEG toch is gelukt met dit mooie, sfeervolle evenement onze activiteiten weer op te starten.”

‘Plat in ’t Plantsoen’ zal in de buitenlucht plaatsvinden. “In de rust van het plaatselijke park, sfeervol onder en tussen de bomen. Daar zal Margaretha Kleine, als singer/songwriter gewapend met haar gitaar en haar stem, haar streektaalliedjes ten gehore brengen. We denken dat ze daar heel goed tot hun recht zullen komen!” Het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren.

Margaretha is in de jaren ’70 van de vorige eeuw in Drenthe geboren en speelt al vanaf haar achtste gitaar. Ze treedt inmiddels al decennialang op met haar zelfgeschreven streektaalwerk en een coverrepertoire. Ook heeft ze inmiddels twee streektaalalbums op haar naam staan: ‘Drok’ en ‘Thuus’. Ter onderbreking van haar optreden zullen de bekende plaatselijke zangers Wim en Sander een aantal van hun herkenbare Gӕllemuniger liedjes ten gehore brengen.

“We moeten ons tijdens dit evenement natuurlijk wel aan de coronaregels houden”, vertellen de organisatoren. “Dat betekent dat de bezoekers overal in het park de anderhalve-meter-regel dienen te respecteren. Ook zullen ze allemaal een zitplaats aangewezen krijgen. Personen die tot één huishouden behoren mogen naast elkaar zitten maar tot anderen dient minimaal anderhalve meter afstand in acht te worden genomen. En tijdens het concert moet iedereen op zijn of haar plaats blijven zitten. Er zal dan ook geen pauze zijn, er zijn geen toiletten en ook geen catering. Wel mogen bezoekers hun eigen hapje en drankje meebrengen. Én we moeten bezoekers natuurlijk registreren en vooraf hun gezondheid testen.”

Het registreren gebeurt door aanmelding vooraf. Aanmelden kan per mail, gericht aan arjan-sceg@ziggo.nl. Vermeld in deze mail de namen en telefoonnummers van de mensen waarvoor u kaarten reserveert, en tot hoeveel verschillende huishoudens deze personen behoren. Er wordt dan een antwoordmail verstuurd met verdere instructies. De entreeprijs bedraagt €5,- (donateurs €3,-), ook vooraf te voldoen. Let op: door de geldende regels zijn de beschikbare plaatsen beperkt!
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 15.09.20 | 09.09 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie