Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 19.08.22 | 11.44 uur
 
 
 

Prijzen worden uitgereikt door burgemeester Bilder en wethouder Knol

Finale 'Dicht op vrijheid' in Zwartewaterland

Op vrijdag 23 oktober is de uitgestelde finale van de dichtwedstrijd 'Dicht op vrijheid' die was bedoeld om - in mei - 75 jaar vrijheid in Nederland te vieren. Tijdens de feestelijke bijeenkomst worden de beste inzenders van gedichten over vrijheid beloond met een geldprijs en een cadeau. Er zijn zes winnaars: drie volwassenen en drie inzenders tot en met 12 jaar. De jury wordt gevormd door neerlandicus Jan Kristen, communicatiespecialist Geke Mateboer en Hasselter stadsdichter Casper de Jong.

De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Eddy Bilder en cultuurwethouder Gerrit Knol.

Tijdens de bijeenkomst zingt de Deventer stadstroubadour Maarten van Veen wat vrolijke liederen. Eerder dit jaar gaf hij dicht-workshops op de basisscholen in Zwartewaterland, op het Agnietencollege en in zorgcentrum De Schans in Zwartsluis. De dichtwedstrijd is destijds georganiseerd ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. De prijsuitreiking moest worden uitgesteld vanwege de landelijke maatregelen om het coronavirus te beteugelen.

De dichtwedstrijd 'Dicht op vrijheid' is in handen van de culturele organisaties SCAB, SCEG en SAKZ en Bibliotheek Zwartewaterland.
reageren REAGEER | stuur door | DINSDAG, 29.09.20 | 09.02 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie