Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 01.07.22 | 09.25 uur
 
 
 

Openingshandeling door wethouder Maarten Slingeland

Benefietconcert voor Oekra´ne in Hasselt

Zaterdagmiddag 9 april 2022 organiseren SCAB Hasselt en de orgelcommissie van de Ichtuskerk gezamenlijk een benefietconcert in deze kerk. De gehele opbrengst van het gratis concert komt ten goede aan de vluchtelingen die in Hasselt gehuisvest worden. In overleg met de groep hulpverleners zal hiervoor dan ook een goede bestemming gevonden worden.

Wethouder Maarten Slingeland opent om 15.00 uur het programma, dat bestaat uit muziek, teksten en een interview met de hulpverleners in Hasselt.

De SCAB had voor deze middag al een concert gepland met het duo Delta Scuti, maar in plaats van Bibliotheek Hasselt gaan zij nu optreden in de Ichtuskerk. De orgelcommissie heeft Luuk Schuurman bereid gevonden te komen spelen, hij zal onder andere een interpretatie op het Oekra´ense volkslied laten horen. Verder komen Peter Ros (oud-predikant Ichtuskerk) en Casper de Jong (inwoner van Hasselt en dichter) hun eigen teksten voorlezen.

Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en Gemma Smit (cello). Zij brengen een programma met muziek van o.a. Ernest Bloch, Richard Strauss, J.S. Bach, Camille Saint-Saens en Edvard Grieg. Luuk Schuurman speelt al vanaf zijn 17e op het Holthuis orgel, volgt nu zijn vader op als organist van de Ichtus kerk.

Na afloop van het programma is er gelegenheid om na te praten en een drankje te nuttigen in de Schakel.
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 23.03.22 | 11.28 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie