Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 19.08.22 | 11.44 uur
 
 
 

Korte cursus onder leiding van Gert-Jan Westhoff

Tip Genemuiden zoekt ‘verhalenvertellers’ voor stadswandelingen

Toeristisch Informatie Punt (TIP) Genemuiden organiseert in mei een korte Cursus Stadsgids. Deelnemers kunnen na twee avonden bezoekers en bewoners rondleiden door het historische centrum van Genemuiden. “De belangstelling voor onze stadswandelingen groeit sterk. Daarom zoeken we meer verhalenvertellers die af en toe een groep willen leiden”, legt Klasien Hoekman van TIP Genemuiden uit.

De ervaren stadsgids Gert-Jan Westhoff verzorgt de cursus. Hij wandelt zelf regelmatig met belangstellenden door Genemuiden. Westhoff gaat een avond in op de geschiedenis van de Tapijtstad en deelt de beste anekdotes en verhalen. Ook onderwerpen zoals stemgebruik, lichaamshouding en interactie komen aan bod. Op de tweede avond neemt Westhoff de cursisten mee op een rondleiding door Genemuiden.

Te weinig gidsen
TIP Genemuiden hoopt dat de cursus een aantal nieuwe stadsgidsen oplevert, zodat meer groepen de fascinerende historie van Genemuiden ontdekken. “We krijgen regelmatig de vraag van bootjestoeristen en andere bezoekers voor een stadswandeling. Ook bewoners vinden die activiteit interessant. We hebben nu simpelweg te weinig gidsen om aan de vraag te beantwoorden”, zegt Hoekman. Ze benadrukt dat nieuwe stadsgidsen zelf bepalen hoe vaak ze een stadswandeling willen leiden.

Winkeliers en ondernemers
De korte cursus is ook interessant voor andere gastheren en gastvrouwen in Genemuiden, zoals middenstanders en (horeca)ondernemers. Dankzij de cursus weten ze beter de antwoorden op vragen van klanten. Ook kunnen ze meer vertellen over bijzondere of historische locaties. Daarmee vergroten ze de beleving en binding van bezoekers met Genemuiden.

Gratis cursus
De Cursus Stadsgids begint op 10 en 24 mei om 19.30 uur. Beide avonden beginnen in ’t Olde Staduus. Dankzij een bijdrage uit de Leefbaarheidsplannen van de gemeente Genemuiden kan TIP de cursus van Gert-Jan Westhoff gratis aanbieden. Meedoen? Stuur dan voor 18 april een mail naar hoekman-fuite@planet.nl
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 01.04.22 | 09.42 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie