Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Maandag 04.07.22 | 10.12 uur
 
 
 

Ook nieuwkomer Benjamin van Marle (SGP) ge´nstalleerd als raadslid

Nieuwe wethouders ge´nstalleerd; Gerrit Knol verlaat Zwartewaterlandse politiek

Met de installatie van de nieuwe wethouders, Maarten Slingerland (SGP), Harrie Rietman (PvdA) en Jan van der Poel (CU) is er voor Gerrit Knol een einde gekomen aan zijn actieve periode in de Zwartewaterlandse politiek. Knol had aan kunnen blijven als wethouder, maar heeft ervoor gekozen om niet terug te keren in de politiek arena van de gemeente Zwartewaterland. Zijn plek werd donderdag 12 mei 2022 overgenomen door de heer Jan van der Poel (49) uit Hasselt.

Het bestuur en de fractie van de ChristenUnie denken in Jan een goede verbinder te hebben gevonden. 'Een mensenmens die weet wat er speelt in de samenleving van Zwartewaterland. Hij heeft ruime ervaring als bestuurder in het onderwijs. Met Jan van der Poel zet de ChristenUnie in op continu´teit en kwaliteit.'

Behalve de nieuwe wethouders werd ook nieuwkomer Benjamin van Marle (SGP) ge´nstalleerd als raadslid. 'Vanuit mĺn interesse- en kennisgebieden en Bijbelse normen en waarden zet ik mij graag in om een bijdrage te leveren aan stabiel en krachtig Zwartewaterland', aldus de Hasselter.

Van Marle neemt de plek in van respectievelijk 'raadslid' Maarten Slingerland (SGP). De Genemuidenaar aanvaarde wederom de wethouderspost namens de SGP. De derde wethouderspost in Zwartewaterland wordt opgevuld door Harrie Rietman. De inwoner van Genemuiden heeft een brede bestuurlijke en politieke ervaring en aanvaarde namens de PvdA de wethouderspost in het nieuwe college van burgemeester en wethouders van SGP, CU en PvdA.
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 13.05.22 | 09.17 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie