Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Maandag 04.07.22 | 10.12 uur
 
 
 

SDC Putten - SC Genemuiden 0-2 (0-1)

Spanning in hoofdklasse B naar ongekende hoogte

De competitie in de hoofdklasse B van het Zaterdag amateurvoetbal is bij lange na nog niet gespeeld. Met nog drie wedstrijden te gaan, stijgt de spanning naar ongekende hoogte. Daar waar Urk op eigen veld de eerste seizoensnederlaag leed tegen Eemdijk (0-3), behaalde Sportclub Genemuiden een verdienstelijke 0-2 overwinning bij SDC Putten. Hierdoor zijn de rollen, vergeleken bij vorige week totaal weer omgedraaid.

De wedstrijd SDC Putten - SC Genemuiden was niet altijd even goed, maar spannend was het wel. Voor Sportclub stond er veel op het spel. Bij verlies was het zo goed als uitgespeeld en zou het zich moeten gaan opmaken voor de nacompetitie.

Gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Daar waar koploper Urk dure punten verspeelde, lukte het Sportclub Genemuiden wel om de volle winst over de streep te trekken. Sportclub Genemuiden speelde onrustig en SDC Putten maakte hier met name in de beginfase gretig gebruik van. Niet dat Sportclub werd weggespeeld, maar het gaf in het eerste half uur wel erg veel ruimte weg. Toch waren het de groen-witten die op een 0-1 voorsprong kwamen.

Vanuit een hoekschop wist SDC Putten in eerste instantie de bal nog wel te keren, maar in de rebound was het Ryan van Lente die de bal hoog in het net wist te schieten. Sportclub Genemuiden had zijn vroege voorsprong en moest nu proberen om deze verder uit te gaan bouwen.

SDC Putten dacht hier echter anders over en met een schot van Daan Wierenga, wat maar net langs het doel van doelman Hidde Streutker verdween liet het zien dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Een uitbraak via Jefta van den Broek en Armando van Breda was het volgende wapenfeit van de Puttenaren. Nouvel Kasmi mocht aanleggen en zijn schot kon maar ternauwernood door doelman Streutker tot een corner worden verwerkt. Het enige wat Sportclub Genemuiden voor rust nog op de mat wist neer te leggen was aanval van Lars Miedema, hij kwam echter Daan Wierenga op zijn weg tegen. Dit leverde nog wel een hoekschop op voor Sportclub maar daar bleef het dan ook bij.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. SDC Putten bleef aandringen en drong Sportclub Genemuiden terug op de eigen speelhelft. Uit een aantal weggeven corners probeerde de thuisclub de gelijkmaker te forceren, waarbij zelfs de bal een keer van de doellijn moest worden gehaald. Sportclub Genemuiden mocht van geluk spreken dat zo rond de 65e minuut de bal aan de goede kant van de goal weer het veld in stuiterde, Rafael Boer schoot van ver de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat maar tot opluchting van iedereen bleef de gelijkmaker uit.

Aan de andere kant kreeg Lars Miedema een uitgelezen kans. Hij kon vrij op doelman Joar Terpstra afgaan. Haalde van dichtbij uit, maar doelman Terpstra wist zijn schot te keren.
Met nog 5 officiŽle minuten op de klok dacht SDC Putten een strafschop te kunnen claimen, Wilbert Wessels werd weliswaar ten val gebracht maar volgens de scheidsrechter gebeurde dit buiten de zestien. De vrije trap die volgde leverde niets op.

Tocht lukte het Sportclub Genemuiden om in blessuretijd nog een keertje toe te slaan. Een goed uitgevoerde counter zorgde ervoor dat Osama Ben Kaddour de 0-2 mocht aantekenen. Op aangeven van Kay Velda aarzelde hij geen moment en gaf doelman Terpstra het nakijken. De buit was binnen en door het verlies van Urk ligt de weg naar de titel weer open. Er zullen dan nog wel drie obstakels overwonnen moeten worden. Te beginnen bij AZSV op Hemelvaartsdag. (SDC Putten - SC Genemuiden 0-2 (0-1) | Helmich Lubberts).
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 16.05.22 | 09.01 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie