Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 01.07.22 | 09.25 uur
 
 
 

Steeds meer groene labels

Kantoren met energielabel-C-verplichting

'Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Hebben ze dat niet? Dan mag het pand volgens de wet niet meer gebruikt worden als kantoor. Steeds meer kantoren hebben al energielabel C. Volgens een schatting was dit 46% op 1 april 2022. Helaas heeft dus ruim de helft nog geen energielabel C of beter.' Dat vermeldt de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Kantoren energielabel-C-verplichting
Volgens een opnieuw berekende schatting van RVO moeten ongeveer 65.000 kantoren voldoen aan de energielabel-C-verplichting. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland doet dit met verschillende registraties. Het gaat hierbij niet om de hele kantorenvoorraad. Kleine kantoren en monumenten zijn bijvoorbeeld uitgesloten van de verplichting.

Steeds meer groene labels
Het aandeel groene labels (label C of beter) is de afgelopen jaren gestegen. Deze stijging lijkt zelfs te versnellen vanaf het laatste kwartaal van 2021. Het gewenste doel is alleen nog lang niet bereikt.

Nog 11% met rood label
11% van de kantoren heeft een rood label (label D of slechter). En van 43% is nog geen energielabel geregistreerd. 'Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB - april 2022) schat dat ongeveer 30% hiervan een groen label krijgt. Tot die tijd voldoen kantoren zonder label en kantoren met een rood label niet aan de energielabel-C-verplichting. Veel kantooreigenaren en -gebruikers moeten de komende tijd dus maatregelen nemen om te verduurzamen. Alleen met een geregistreerd groen energielabel mogen zij hun kantoorgebouw na 1 januari 2023 nog als kantoor gebruiken.' (www.rvo.nl)
reageren REAGEER | stuur door | WOENSDAG, 18.05.22 | 11.43 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie