Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Maandag 04.07.22 | 10.12 uur
 
 
 

In het kader van het Leesoffensief

Jeugdschrijvers te gast op Agnieten College Zwartsluis

In het kader van het Leesoffensief waren deze week drie populaire jeugdschrijvers te gast op het Agnieten College Zwartsluis. Het drietal, Margje Woodrow, Khalid Boudou en Buddy Tegenbosch, was op uitnodiging van de docenten Nederlands en Bibliotheek Zwartewaterland. Het Leesoffensief heeft als doel leesvaardigheid en het leesplezier onder jongeren te bevorderen.

Margje Woodrow
Margje schrijft jeugdtrillers voor jongeren en ze debuteerde met haar boek 'Examendeal' in 2013 en in 2021 won ze met 'Fake trip' de Prijs van de Jonge Jury.

Khalid Boudou
Khalid is vooral bekend geworden door het boek 'Schnitzelparadijs' uit 2001, dat in 2005 werd verfilmd. In 2002 werd het boek bekroond met Het Gouden Ezelsoor. Zijn derde boek, 'Pizzamaffia', verscheen in 2007 en werd in 2011 verfilmd.

Buddy Tegenbosch
Buddy werkt naast het schrijven van jeugdboeken als piloot bij Lufthansa. Zijn eerste boek 'Pokerface' kwam uit in 2012. In 2020 won hij de Prijs van de Jonge Jury voor zijn boek 'Match'.

Alle leerlingen van klas 2 konden een workshop bijwonen van één van de drie schrijvers naar keuze waarbij ze actief aan de slag gingen met het schrijven van hun eigen verhaal. Ze werden uitgedaagd door de schrijvers en kregen veel tips en begeleiding om tot een spannend verhaal te komen.

Op 21 juni 2022 komen Margje, Khalid en Buddy wederom naar Zwartsluis om gezamenlijk met de leerlingen de opdrachten verder uit te werken.
reageren REAGEER | stuur door | VRIJDAG, 20.05.22 | 10.28 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie