Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
 
Vrijdag 19.08.22 | 16.02 uur
 
 
 

Jong en oud krijgen een warm welkom in Hanzestad Hasselt

Duizenden bezoekers vermaken zich opperbest bij HV Dweildag

Een stralende, zonnige dag bezorgde zaterdag 18 juni 2022 de deelnemers en duizenden bezoekers op de HV Dweildag in Hasselt menigmaal rode wangetjes. Alweer voor de tiende keer startte de dweilorkesten, vanuit het aloude centrum, hun muzikale rondes. Alle beschikbare terrassen, waar het na het middaguur heerlijk verpozen was, waren de gehele dag tot aan de laatste stoel bezet. En ding is duidelijk geworden: het was een heugelijk weerzien!

In de rij voor een snack of een koud drankje bij de horeca van Hasselt. De mensen kwamen echt overal vandaan, maar verreweg de meeste bezoekers waren afkomstig uit de regio, of toch niet?

Op de achtergrond klinkt een Noord-Brabantse tongval. Het zijn de 'ingevlogen' artiesten en dweilorkesten die de bezoekers muzikaal vermaken op het eerste grote buitenevenement, sinds pre-coronatijd. Mensen snakten naar elkaar. Zowel jong als oud vonden elkaar, in de ideale omstandigheden van cultuur, muziek en vermaak, op HV Dweildag. Braderie, kleedjesmarkt, kerktorenbeklimming en een kinderspeelparadijs. Daar werd door de inwoners lang reikhalzend naar uit gekeken. Het was (weer) tijd om te ontspannen en te genieten. Een kopje koffie, koud biertje of glaasje fris op het terras. De organisatie en de lokale middenstand had aan alles gedacht om het feest compleet te maken.

+foto2+ Op het eind van de middag was er nog een prijsuitreiking. De eerste prijs ging naar Blue Band Helmond, Navenant Helmond werd tweede en Flater Pret Orkest uit Ommen sloot de rij.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 20.06.22 | 07.53 UUR

Home | Mail | Copyright © 2022

Toon desktop versie