Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Maandag 15.10.18 | 09.30 uur
 

Staatsbosbeheer lanceert doeboekje

Welke paddenstoel heb ik gezien?

Met de regen van de afgelopen dagen, schieten de paddenstoelen al weer uit de grond. Maar hoe heten deze paddenstoelen nu? De Speurzoekers heeft samen met Staatsbosbeheer een paddenstoelen Speurzoekerspakket samengesteld om het zoeken en op naam brengen van paddenstoelen nog leuker en makkelijker te maken. Het pakket bestaat uit een doeboekje 'Speuren naar paddenstoelen', een vergrootglas, een spiegel, herkenningskaart Paddenstoelen en een potlood.

In het doeboekje staan allerlei leuke opdrachten en kom je meer te weten over paddenstoelen. Met de herkenningskaart paddenstoelen in je hand, zie je snel welke paddenstoel je hebt gezien.

Waarom de herfst leuk kan zijn!
Zeg nu zelf, de herfst is toch de mooiste tijd om met je (klein)kind eropuit te trekken. Lekker rennen door de afgevallen bladeren, eikels en beukennootjes verzamelen of zoeken naar paddenstoelen. Maar wie vindt de meeste soorten paddenstoelen, jij of je (klein)kind? Je zult merken dat kinderen het fantastisch vinden om paddenstoelen te zoeken. En het lijkt wel of ze een extra paar ogen hebben, want de ene naar de andere paddenstoel weten ze te vinden. Tip voor jou: kijk niet alleen op de grond, ook dode bomen zitten vol met paddenstoelen.

Op naam brengen
Het is geweldig om paddenstoelen te vinden, maar kinderen zijn nieuwsgierig en zullen al snel vragen; ‘welke paddenstoel is dit?’ Je mag dan natuurlijk niet met een mond vol tanden staan. Laat de kinderen zelf het voortouw nemen met de handige herkenningskaart Paddenstoelen. Op deze herkenningskaart staan 24 natuurgetrouwe tekeningen van algemeen voorkomende paddenstoelen. Het is leuk om te zien hoe kinderen al snel een paddenstoel op naam weten te brengen. Met het doeboekje maken ze zelf een paddenstoelenpaspoort, leren ze het verschil tussen een buisjeszwam en een plaatjeszwam en weten ze precies welke dieren paddenstoelen eten.

Bestellen
Bestel nu het paddenstoelen Speurzoekerspakket voor een prijs van € 7,95 bij De Speurzoekers, www.despeurzoekers.nl Een briefkaart sturen mag ook. Het adres is De Speurzoekers, Jasper de Ruiter Oleander 35, 3904 LN Veenendaal.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 07.09.15 | 14.27 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie