Zwartewaterkrant.nl - De digitale krant van Zwartewaterland
Donderdag 13.12.18 | 10.44 uur
 

Onder een lekker najaarszonnetje ...

Gezellige drukte bij Gebiedsfestival IJsseldelta

Onder een lekker najaarszonnetje genoten zaterdag bezoekers van het Gebiedsfestival IJsseldelta. Wandelen, fietsen, varen, proeven of snuiven aan cultuur: voor jong en oud waren er leuke activiteiten te doen in de IJsseldelta.

Tijdens het festival werd de succesvolle afronding van het uitvoeringsprogramma van het Nationaal Landschap IJsseldelta gevierd en tevens de start van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta.

Het Gebiedsfestival was voor vele mensen een mooie gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan in de eigen achtertuin, de IJsseldelta. Wandelen langs de uiterwaarden van de IJssel en het Zwarte Water, fietsen door de uitgestrekte polders, proeven van de smakelijke producten van het streekmerk (H)eerlijk IJsseldelta of een vaartochtje maken op de IJssel of het Zwarte Water. Ook kon men exposities bezoeken en deelnemen aan bijzondere natuurexcursies.

In de dorpen en steden van Nationaal Landschap IJsseldelta was ook veel te doen. Bewoners lieten projecten zien waar zij trots op zijn en waar door vrijwilligers veel tijd en energie in is gestoken. Ook waren er optredens van het Jeugdorkest IJsseldelta. Dit speciaal voor het Gebiedsfestival samengestelde orkest van jeugdleden van Irene Hasselt, Euphonia Wilsum en AMDG Kampen verzorgde op diverse locaties optredens in het gebied. Als klap op de vuurpijl verzorgen zij ’s avonds tijdens de feestelijke afsluiting van het festival, een concert in de Broederkerk.

Ook veel ondernemers deden enthousiast mee aan het Gebiedsfestival. Zij boden de bezoekers leuke en verrassende activiteiten aan zoals gratis kanovaren, rondleidingen in de kas of stal, een fietstocht voor kinderen langs de producten van (H)eerlijk IJsseldelta of varen in de grachten van Hasselt. Door de brede samenwerking in het gebied wordt het verhaal van het landschap verteld en de toeristische en recreatieve ontsluiting van de IJsseldelta vergroot.

Door: De Zwartewaterkrant | Nieuwsredactie

Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.
reageren REAGEER | stuur door | MAANDAG, 05.10.15 | 06.02 UUR

Home | Mail | Copyright ©

Toon desktop versie